На Волині лісівники збудували 8 кілометрів дороги. ФОТО

На Волині лісівники збудували 8 кілометрів дороги. ФОТО
Волинські лісівники побудували дорогу між смт. Шацьк та селами Кропивники, Прип’ять та Вілиця, а також з деякими населеними пунктами Ратнівського району.

Про це повідомили на офіційній сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка.

«Це маленький крок, але велика робота. Це не тільки внесок у лісову справу, а й задля блага громади. Лісогосподарські підприємства і влада повинні співпрацювати, аби робити Волинь кращою. Дякую місцевому господарству та працівникам за якісно виконану роботу», – зазначив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар.

Стало відомо, що завдяки лісовій дорозі вдалося повністю розвантажити дороги місцевого значення сіл Шацької ОТГ – тепер вивезення деревини відбувається винятково лісовою дорогою. Крім того, покращився доступ місцевого населення до лісових масивів. Також вдалося здешевити вартість вивезення деревини на 30 грн за 1 кубометр – за рахунок скорочення шляху вивозки із 12 до 9 км.

«Відкриття нових доріг свідчить про соціальну відповідальність лісової галузі перед громадою області. А з іншого боку це дає можливість здешевити сировину. Ми йдемо вперед, ми покращуємо інфраструктуру та спільно працюємо на благо Княжої Волині», – зауважив голова облдержадміністрації Олександр Савченко.

Дорога має також протипожежне значення. На її протяжності облаштували три пожежні водойми, збудовано малий рекреаційний пункт та три куточки майстра лісу, де є бесідка, мангал, дрова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"... тепер вивезення деревини відбувається винятково лісовою дорогою" - тепер вивезення незаконно зрубаного лісу ніхто і не побачить.
А очі не бачать-серце не болить!
Ай, молодці...
Відповісти
Останні новини
На Волині лісівники збудували 8 кілометрів дороги. ФОТО
23 листопад, 2018, 11:56