Польща ‒ Україна. Напередодні

Польща ‒ Україна. Напередодні
В п'ятницю, 22 березня, збірна України з футболу зіграє матч проти поляків в межах відбору на Чемпіонат світу 2014 року.

Турнірна ситуація не залишає Україні варіантів - позитивним результатом можна вважати тільки перемогу, - пише Football.ua.

Нині наша команда має в активі лише два пункти, тому для продовження боротьби за право вийти в фінальну частину чемпіонату треба обов'язково перемагати.

Варто зауважити, що збірна Польщі один з прямих конкурентів нашої команди на потрапляння у фінальний турнір.

Наставник українців Михайло Фоменко лише вдруге побачив своїх нових підопічних, але тепер принаймні мав кілька днів, щоб провести хоч якусь мінімальну підготовку. Навряд чи за цей час збірна перетворилася на згуртований колектив і команду з тонким розумінням один одного, але все одно грати і перемагати треба.

Визначати склад української команди сьогодні вкрай непросто. У матчі проти Норвегії Фоменко зробив кілька сюрпризів-експериментів, тому нині не зовсім неясно, кому він більше довіряє з гравців.

Точно відомо, що не зіграють травмований Євген Коноплянка і дискваліфікований Євген Селін. Навіть якщо сьогодні не буде Андрія Пятова, Євгена Хачеріді або капітана команди Анатолія Тимощука, враховуючи новий склад тренерського штабу, це не буде великою сенсацією.

Польща (орієнтовний склад): Боруц - Піщек, Василевськи, Глік, Беніш - Криховяк, Лукашик - Блащікоскі, Обраняк, Рибус - Левандовскі

Україна (Орієнтовний склад): П'ятов - Федецький, Хачеріді, Кучер, Шевчук - Тимощук, Ротань, Гармаш - Ярмоленко, Зозуля - Девіч

Травмованні: Кущак, Перкі - Коноплянка
Дискваліфіковані: Поланскі - Селін

Слова

Михайло Фоменко, наставник збірної України:

«Польща - дуже сильна команда, яка також в боргу перед своїми вболівальниками. Вони постараються все це виправити в цьому розіграші. Найсильніші з їх боку - це гравці правого флангу плюс нападник, які представляють «Боруссію» з Дортмунда. Ми чудово розуміємо, що це буде їх сильний козир. Постараємося нейтралізувати, перш за все, саме ця ланка в їх команді».

Вольдемар Форналік, наставник збірної Польщі:

«Звичайно, ми дивилися не тільки товариський матч збірної України з Норвегією. Ми дивилися і попередні гри, зокрема матчі Євро-2012. Склад збірної України за цей час змінився не так суттєво. Звичайно, є деякі новинки, яких ми очікуємо, але можу сказати, що ми добре ознайомилися з можливостями України».

Андрій Ярмоленко, нападник збірної України:

«Нам втрачати нічого, поїдемо до Польщі за перемогою, а як вийде - подивимося».

Марко Девіч, нападник збірної України:

«Важко сказати, якими є наші шанси на вихід з групи. Думаю, що не дуже великі. Для початку потрібно перемогти у двох-трьох матчах, і лише потім дивитися на ситуацію в групі».

Історія протистояння

Всього зіграно 5 матчів: +2 = 2-1 7:5

На полі Польщі: +0 = 2-0 2:2

Цікаві факти


- Збірна України виграла тільки один з п'яти матчів у поляків, це була товариська зустріч в серпні 2008 року, а єдиний гол у матчі провів Сергій Кравченко;

- Правда, обидва матчі на полі поляків завершувалися внічию 1:1, і обидва рази Україна відігравалася в кінці зустрічі.

- Збірна України виграла тільки один з восьми останніх офіційних матчів, забивши в них тільки три м'ячі (два Швеції і один Англії). Причому, забивав тоді Шевченко і Коноплянка з різних причин проти Польщі не зіграють;

- При цьому у виїзних зустрічах Україна не знає поразок у шести іграх поспіль (п'ять з яких завершилися внічию і була тільки одна перемога на полі Андорри);

- Востаннє Україна програвала в гостях першого квітня 2009 року на Уемблі Англії 1:2.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: футбол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Віримо в команду, як би вони не грали в останніх матчах. Як би вони не грали від часу створення, все одно віримо
Відповісти
22 bereznya
Відповісти
Хана нашій команді- Тимощук на лаві запасних.
Відповісти
Перемогли! Перемогли! 3-1

http://www.volynpost.com/news/12689-polscha--ukraina-13-foto-video
Відповісти
Останні новини
Польща ‒ Україна. Напередодні
22 березень, 2013, 13:57