Як покращити якість 3D-друку з АБС-пластиком?*

Як покращити якість 3D-друку з АБС-пластиком?*
Одним з найпоширеніших матеріалів для 3D-друку сьогодні є ABS пластик. Він легкий, міцний, добре піддається обробці різними хімічними речовинами. Матеріал можна перероблювати для повторного використання. Це знижує його вартість і зменшує навантаження на оточуюче середовище. Це міцний і жорсткий пластик з високою температурою плавлення. Саме тому він широко використовується для об’ємного друку.

Особливості використання АБС-пластика

При роботі з ABS пластиком важливо пам’ятати про токсичні випаровування, які виходять від екструзійної головки. Щоб захистити від них органи дихання, потрібно забезпечити належну вентиляцію у кімнаті з принтером.

Кілька порад для покращення якості друку:

• Перед початком роботи впевніться, що платформа правильно відкалібрована. У якості основи найкраще використовувати пластину з PEI. Після закінчення друку і завершення процесу охолодження готову деталь можна легко відділити від такої пластини. Це дозволяє отримати рівну і гладку поверхню.
• Якщо температура надто висока, ви помітите нерівності між різними шарами пластика. В такому випадку важливо поступово знизити температуру екструдера до тих пір, доки через нього перестане проходити пластик. Рекомендованою є температура від 230 до 260 °C. Точні значення залежать від особливостей використовуваних ниток і 3D-принтера.
• Якщо температура надто низька, шари пластику не будуть скріплюватися між собою належним чином. В результаті погіршиться щільність виробу, а його поверхня буде шорсткою. Такі деталі є ненадійними і не можуть експлуатуватися. Якщо це відбувається, температура екструдера повинна підвищуватися поступово, доки кожен шар пластику не буде щільно прилягати до попереднього. Багато моделей 3D-принтерів дозволяють змінювати температуру безпосередньо під час друку.
• Важливо правильно зберігати АБС-пластик, оскільки це впливає на якість друку. Правильне зберігання мінімізує проблеми, пов’язані зі зняттям готової деталі з платформи. Тому рештки нитки потрібно запакувати у герметичний контейнер. Якщо цього не було зроблено, перед початком роботи матеріал варто просушити. Через вологість готова деталь може бути деформованою і недостатньо міцною. На відміну від пластика PLA, ABS не поглинає воду. Але захист від вологи все ж є дуже важливим.

АБС-пластик можна використовувати для швидкого створення прототипів з низькою вартістю і підвищеною ефективністю. Ці прототипи в подальшому використовуються інженерами для досліджень та виготовлення повноцінних виробів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: 3D-друк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як покращити якість 3D-друку з АБС-пластиком?*
29 липень, 2016, 17:58