Яка відповідальність передбачена за не розмитнену «євробляху»?*

Яка відповідальність передбачена за не розмитнену «євробляху»?*
Нещодавно прийнятий Верховною Радою закон передбачає розмитнення усіх автомобілів на євро номерах, які ввозяться в Україну. Якщо власник транспортного засобу не зробить цього, на нього чекають штрафи. І це ще не все. Автомобіль навіть можуть конфіскувати. Калькулятор розмитнення авто допоможе вам дізнатися, скільки саме грошей потрібно заплатити державі.

Штрафи та конфіскація


Щоб не мати проблем з державою, автомобіль найкраще розмитнити законним шляхом. У цьому допоможе компанія Everest. Звернувшись до неї, ви отримаєте усі необхідні документи швидко та без переплат. Спеціалісти Everest працюють з легковими та вантажними транспортними засобами з Європи та Америки.

Тепер повернімося до відповідальності за їзду на нерозмитненому автомобілі. За перевищення терміну користування у режимі транзиту передбачено наступні санкції:

• Від 10 до 20 діб – 8500 грн.
• Від 20 до 30 діб – 85 000 грн.
• Від 30 діб і більше – 170 000 грн. такий же штраф доведеться заплатити, якщо машину було втрачено або її розукомплектували до розмитнення.

Також сьогодні можна вільно користуватися машиною на єврономерах протягом 1 року в режимі тимчасового ввезення. За порушення цього терміну передбачені наступні штрафи:

• Від 10 до 20 діб – 17 000 грн.
• Від 20 до 30 діб – 85 000 грн.
• Від 30 діб і більше – 170 000 грн. Також у цьому випадку суд може прийняти рішення про конфіскацію транспортного засобу.
Нові норми відповідальності в Кодексі про адміністративні правопорушення:
• Перший штраф за незаконне користування не розмитненим автомобілем – 8500 грн.
• Повторний штраф (протягом року) – 17 000 грн. Також водія позбавляють права керування транспортними засобами на 1 рік. «Проблемний» автомобіль конфіскують з правом викупу чи без нього.
Норми стосовно штрафів будуть застосовуватися через 180 днів після прийняття відповідного рішення депутатами. Нагадаємо, що це засідання Верховної Ради відбулося 8 листопада.
Якщо власник автомобіля встигне розмитнити його протягом 90 діб з моменту настання чинності закону, він повинен отримати знижку в розмірі 50%.

Як перевірятимуть?

Для виявлення порушників планується створення єдиної бази даних автомобілів з іноземними номерами. Доступ до неї отримають співробітники Нацполіції, Державної прикордонної служби та митники.
Зміни до законодавства надають поліцейським право зупиняти транспортні засоби з єврономерами для перевірки документів.
У МВС уже заявили, що готові цілодобово працювати над реєстрацією машин після сплати мита.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яка відповідальність передбачена за не розмитнену «євробляху»?*
27 листопад, 2018, 18:16