Переваги внутрішньої обробки приміщень термодеревиною*

Переваги внутрішньої обробки приміщень термодеревиною*
Завдяки особливій термічній обробці експлуатаційні характеристики звичайної деревини значно покращуються. Це дозволяє по-новому поглянути на її використання у житлових будинках. Останніми роками попит на цей матеріал (особливо у західних країнах) значно зріс. Такий інтерес пов'язаний з бажанням домовласників зробити будинки більш естетичними, безпечними та довговічними. Просто зараз ви можете придбати якісне термодерево тут - https://www.artorix.com/. Розгляньмо ключові особливості такого матеріалу для внутрішньої обробки будинків.

Навіщо вибирати термодеревину?




Основні плюси матеріалу:
• Стійкість до гниття та грибків. Під час нагрівання поживні речовини у деревині руйнуються. Завдяки цьому ускладнюється розвиток плісняви, зменшується ймовірність гниття панелей.
• Стійкість до вологи. Панелі поглинають набагато менше вологи, ніж звичайна деревина. Навіть при постійному знаходженні у повітрі з підвищеною вологістю деформація зменшується на 40-60%. Додаткова поверхнева обробка дозволяє покращити цей показник.
• Покращена ізоляція. Після обшивання стін втрати тепла зменшуються на 25-30%. Термодеревина більш пориста в порівнянні зі звичайним натуральним матеріалом, тому краще утримує нагріте повітря.
• Екологічність. В процесі обробки термодеревини не використовуються шкідливі речовини. Це дозволяє уникнути негативного впливу на оточуюче середовище. Повітря лишається чистим, а значить – безпечнішим для усіх присутніх в будинку.
• Тривалий термін експлуатації. Коли дошки обробляються теплом, вони стають довговічнішими. Але велике значення має якість сировини та технологічного процесу її підготовки. Тому матеріал потрібно купувати у надійного постачальника. Якісні дошки можуть повноцінно виконувати свої функції протягом кількох десятків років.
• Менше тріщин. Оскільки термічна обробка робить деревину більш стабільною, вона рідше покривається тріщинами.
• Не потрібна додаткова обробка. Дошки мають приємний золотисто-коричневий колір не лише ззовні, а й у глибоких шарах. Тому їх можна розрізати без значної зміни кольору. Завдяки гладкій поверхні панелей не обов’язково покривати їх лаком чи фарбою. В матеріалі міститься мало рідини. Тому немає ризику появи патьоків після нанесення лакофарбового покриття.

Звичайна деревина потребує захисту від вологи, шкідників, перепадів температури. Це робить експлуатацію дощок більш дорогою. Термічно модифікований матеріал позбавлений цього недоліку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переваги внутрішньої обробки приміщень термодеревиною*
02 вересень, 2016, 15:32