Лелеки прилетіли на Волинь, а тут – зима. ФОТО

Лелеки прилетіли на Волинь, а тут – зима. ФОТО
Лучанка Валентина Пилипчук непокоїться долею лелек, які надто рано прилетіли з вирію.

Як розповіла жінка телеканалу «Нова Волинь», 20 березня вона була в селі Брани Горохівського району.

Там вона побачила зграю лелек. Більше 30 особин сиділи в снігу на березі.

«Мені стало дуже шкода тих птахів. Я думаю, що їм треба допомогти. Бо вони так невчасно прилетіли на свою рідну землю. Треба знайти якісь шляхи, щоб допомогти пережити їм ці нелегкі часи», – звертається вона до небайдужих.


Фото Валентини Пилипчук (надані телеканалом Нова Волинь)

«Можна звернутися, може, в школу. Може, через сільську раду допомогти з їжею, сіно їм туди принести», – міркує вона.

На думку Валентини Пилипчук, це – не поодинокий випадок. Тому звертається до усіх, кому трапляються лелеки, які так невчасно повернулися додому, допомогти птахам вижити у сувору негоду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вкажіть де знаходяться, обіцяю завезти їм їжу.
Відповісти
Шкода птахів.На вулиці вже мінус 10...
Відповісти
А я вважаю що у всьому винен Кульбіда
Це він забув оголосити прихід весни
Відповісти
так їх рятують на Прикарпатті - http://vikna.if.ua/news/category/if/2013/03/23/12565/view, так у Чернівцях - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4018983813470&set=a.1497996270357.54318.1847651707&type=1&theater
Відповісти
над парком в Луцьку кружляли в четвер - десь в районі парку мусять ховатися
Відповісти
Сьогодні соціальними мережами розійшлася інформація про те, що на полі біля села Нижнів на Прикарпатті замерзає сотня лелек.

За інформацією “Вікон”, на місце події виїжджала знімальна група “3-студії”. Місцеві мешканці підтвердили, що справді птахи були дуже виснажені, проте, їх підгодували і вони відлетіли.

Ситуацію перевірили і рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За словами голови Тлумацької РДА Василя Сеніва, 4 лелек, яких знайшли справді змерзлих, передали людям, щоб ті відігріли та нагодували.

За словами журналіста ICTV Оксани Кваснишин, все, що було написано — правда. Прилетіли птахи вчора. Сиділи мокрі і тулилися одне до одного.

Журналістська група зіткнулася з МНС-никами: ті посилено розшукували пернатих.

— А через деякий час ми побачили двох чоловіків з великими відрами, наповнених пшеницею і потовченою картоплею “в мундирах”, — розповіла журналіст. — То були працівники місцевого УТМРу. Вони ще від п”ятниці підгодовують птахів. Лелеки собі вподобали місце на території тамтешнього автодору. Там є маленьке озеро і не так сильно віють вітри. Минулої ночі лелеки ночували саме там. Час від часу вони міняють місце дислокації. Туди ж приносили їжу місцеві. Птахи знімальну групу “не дочекались”, але я точно знаю, що про них турбуються...

Управління ДСНС в області звертає увагу мешканців краю у разі виявлення випадків необхідності надання допомоги птахам (обмороження та травмування) повідомляти органи місцевого самоврядування, фахівців мисливських і фермерських господарств, працівників лісового господарства з метою вжиття необхідних заходів.

Як зазначає заступник директора Галицького національного природного парку, керівник центру реабілітації диких тварин Володимир Бучко, у разі скупчення перелітних птахів, їх не потрібно зайвий раз турбувати, а при можливості – підгодувати.

У випадку травмування чи ознак обмороження птаха, вишукати можливість тимчасового притулку для його перебування або транспортувати до Галицького національного природного парку.

При необхідності відповідну допомогу щодо безпечного перебування птахів на території області готові надати працівники підрозділів служби з надзвичайних ситуацій області.

Тим часом, з метою розчищення автодоріг державного та місцевого значення від ДП “Івано-Франківський облавтодор” залучено 88 чоловік та 88 одиниць техніки.

На Прикарпатті також госпіталізовано 104 вагітних жінок, термін вагітності яких підходить до завершення.

Здається, цього разу Прикарпаття з негодою впоралося (Вікна Прикарптаття)
Відповісти
Сьогодні бачила 13 дуже виснажених лелек, які пролітали біля Львова, а у нас -10, -12 та сніги. Як допомогти птахам??? Біля дому підгодовую горобців, куріпок, два дні тому прилетіли шпаки такі голодні, що деякі падають обезсилені біля годівниці... Люди, не будьте байдужі - допоможіть пташкам!!!
Відповісти
Волиняни, хіба лише на Прикарпатті є люди з добрими серцями? Давайте допоможемо бідолашним бузькам пережити морози!!
Відповісти
Так здалека летіли додому і тут помирають...аналогічна ситуація майже у всіх областях, сильні морози прогнозують ще на тиждень....невже Україна втратить цих гарних пташок?...
Відповісти
Останні новини
Лелеки прилетіли на Волинь, а тут – зима. ФОТО
23 березень, 2013, 09:20