Скільки мобільні оператори заробили на українцях

Скільки мобільні оператори заробили на українцях
Три українських GSM-оператора опублікували фінансові та операційні результати 2012 року.

Усім їм вдалося збільшити кількість користувачів. Найкращу динаміку показав «Астеліт», на частку якого тепер припадає майже п'ята частина від загального числа абонентів, - пише Forbes.ua.

За словами заступника директора компанії з маркетингових та соціальних досліджень GfK Ukraine Гліба Вишлінського, головною причиною зростання абонентської бази на ринку стало збільшення кількості людей, які одночасно використовують SIM-карти декількох операторів.



Одночасне використання декількох SIM-карт абонентами призвело до того, що доходи в перерахунку на одну картку в середньому по ринку зменшилися. Лише МТС вдалося зберегти середньомісячний дохід з абонента (ARPU) на рівні минулого року. Але за рахунок зростання числа користувачів всі три оператора наростили загальний річний дохід.

Другим чинником збільшення доходів став мобільний інтернет. Наприклад, у мережі МТС трафік досягнув одного петабайта.



«Астеліт» став найбільш швидкозростаючим оператором і по динаміці операційного прибутку. Представники компанії пов'язують це із зростанням доходів, ефективною маркетинговою стратегією та оптимізацією витрат.

«Астеліт» залишається єдиним збитковим оператором, хоча за минулий рік чистий збиток компанії знизився більш ніж на 25%. Чистий прибуток «МТС-Україна» збільшився на рекордні 72,3%.

Негативну динаміку операційного прибутку показав лише лідер ринку «Київстар». За рік клієнти компанії стали розмовляти на 5,5% більше, вимовляючи 493 хвилини в місяць. При цьому, за словами представників компанії, середня вартість хвилини в мережі «Київстар» знизилася з 9,2 до 8 копійок.

У двох найбільших компаніях відзначають, що на ефективності бізнесу негативно позначається зростання плати за використання частот і цін на електроенергію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: tsn.ua
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скільки мобільні оператори заробили на українцях
23 березень, 2013, 08:00