Лелека у селі на Волині їсть сало і дружить з індиками. ФОТО. ВІДЕО

Лелека у селі на Волині їсть сало і дружить з індиками. ФОТО. ВІДЕО
Опубліковано 12:40. Додано фото о 16:46
Молодий лелека, який восени не полетів у вирій, оселився серед людей: він живе у селі Велимче Ратнівського району

З’явився лелека на світ у цьому ж селі в гнізді на електростовпі. Люди спостерігали за тим, як пташенята вчились літати. Одне з них, очевидно, було слабше, можливо, й хворіло. І якщо інші вже самостійно за селом на полях і болотах шукали їжу, то це лелеченя все ще залишалося у гнізді, розповідає газета Волинь-нова.

Прийшов час відлітати у теплі краї. Аби забрати із собою кволого птаха, все сімейство гуртом зіштовхнуло його з гнізда, ніби припрошуючи випробувати свої крила. Однак лелека не зміг піднятися в небо, а відразу ж опустився на землю. Тому й залишився він зимувати у Велимчі.

Трохи згодом люди його бачили за селом. На морквяних плантаціях ловив мишей та шукав іншу їжу. Згодом бузько окріп і навчився літати.

Тим часом прийшла сніжна зима, вдарили морози. Птах передислокувався в село — до свого рідного гнізда.

Їсти ж не було що. І люди прийшли на поміч. Михайло Зуб їздив у Ратне, щоб купити риби для птаха. А Микола Литвинець деякий час доглядав його.

А з Різдва бузько облюбував подвір'я Петра Маргеса.



Лелека виявився гурманом. Їсть рибу, і то свіжу, а також — м'ясо та сало. Годують птаха тричі на день. І щодня він приходить на поріг, як тільки починає благословлятися на світ. З індиками подружився. Як темніє — летить на родинне гніздо. Там і ночує.

На фото: лелека на обійсті Петра Маргеса (фото Богдана Пташника)



У Велимчі про Петра Маргеса кажуть: «Доброї душі людина». Працював він у колгоспі електрозварювальником, віддав цій нелегкій професії майже двадцять років. Потім тяжко захворів. Став інвалідом. Хвороба його більш як на півроку прикувала до ліжка. Але, як стверджує, завдяки лікарям і Всевишньому вдалося побороти недугу. Чоловік вірить, що лелека в дім приносить щастя і добро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже романтично...
Відповісти
Честь і хвала таким людям. Дай Боже Вам здоров,я.
Відповісти
Зараз такий час, що допомога потрібна не одному лелеці, а всім тим, хто цьогоріч прилетів з теплих країв додому, сподіваючись. що тут уже настала весна. Сотні бідолашних бузьків мерзнуть по Волині. Чому мовчать природоохоронні організації? Тут треба задіювати всіх добрих людей. Волиньпост, візьміть і розгорніть цю тему. Сама з задоволенням приєднаюсь до акції по спасінню чорногузів.
Відповісти
Яким чином да у такий сніг?:) Виловити всіх и до осель забрати?:)
Відповісти
В центрі Луцька неподалік Будинку з химереами в складному становищі опинилась пара лебедів, яка оселилась в цьому місці три тижні тому.
Відповісти
Останні новини
Лелека у селі на Волині їсть сало і дружить з індиками. ФОТО. ВІДЕО
23 березень, 2013, 16:46