Під час акції опозиції у Мінську затримали трьох лучан, – НацАльянс

Під час акції опозиції у Мінську затримали трьох лучан, – НацАльянс
Оновлено о 19:10

У Мінську 24 березня затримали трьох активістів всеукраїнської молодіжної організації «Національний Альянс».

Молоді люди поїхали у сусідню країну, щоб взяти участь у щорічній акції білоруської опозиції «День Волі».

У прес-службі Національного Альянсу повідомили: до Мінська поїхали троє лучан: Юлія Грищук, Назар Зеліновський і Юлія Сливінська. Утім незадовго до початку акції із ними зник зв'язок.

Виявилося, що молодих людей затримали білоруські правоохоронці. Керівництво організації вже зв’язалося із Посольством України у Білорусі. Уже є інформація, що троє українців перебувають у відділку міліції.

До слова акцію «День Волі» 24 березня розігнали, десятки її учасників затримали. «День Волі» приурочений до утворення «Білоруської Народної Республіки» в 1918 році. Традиційно в цей день національні сили Білорусі проводять у різних містах святкові заходи.

Як пише сайт Хартия'97, затриманих доставляють в районне управління внутрішніх справ Совєтського району Мінська. Там зараз щонайменше вісім учасників акції. Серед них – троє громадян України. На всіх затриманих складають протоколи про адміністративне правопорушення. Їх звинувачують у «непокорі співробітникам міліції». За непідтвердженою інформацією, всі затримані до суду залишаться за ґратами.

Станом на 18:00 неділі відомо, що на 8 затриманих учасників акції складено протоколи про адміністративні правопорушення. Молодь звинувачують у порушенні порядку проведення масового заходу. У понеділок, 25 березня, відбудуться суди.
Фото лучан у Білорусі. Фото Павла Прокоповича опубліковане сайтом charter97.org
Фото лучан у Білорусі. Фото Павла Прокоповича опубліковане сайтом charter97.org

Як відомо, Національний Альянс із початку свого створення співпрацює із опозиційними організаціями Білорусі й виступає проти «режиму Лукашенка».

Поїздка лучан на «День Волі» відбувалася у рамках проекту «Українська присутність», який втілює Національний Альянс спільно з міжнародною організацією Центр регіонального розвитку «Співпраця без кордонів». У рамках проекту українці їздять у різні країни світу, в основному «автостопом», і піднімають на різних акціях, які вони ідейно підтримують, українські прапори.



Членів Національного Альянсу вже неодноразово затримували на акціях білоруської опозиції. Так, у 2005 році на акції «Чорнобильський шлях» затримали п'ятьох активістів НА: Ігоря Гузя, Олександра Машлая, Андрія Грималюка, Олексія Панасюка і Андрія Бокоча. Тоді вони відсиділи у Білорусі 10 діб і отримали депортацію на 5 років. А у 2006 році затримали ще вісьмох членів НацАльнсу, які взяли участь у так званій «Джинсовій революції» після президентських виборів. Тоді хлопців не засудили, але депортували теж на 5 років.



Нагадаємо також, нещодавно Національний Альянс відзначив восьму річницю від заснування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 31
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Невже на Волині не знайшлось чим зайняти активних людей? Снігу намело....
Відповісти
Лаври Гуся не дають спокою!:)
Відповісти
Розюудовуйте свою країну, а не лізьте в "чужий монастир...."! А як би до вас приїхали білоруські "лукашенківці" і вас вчили будувати життя як у Білорусі, де сьогодні в принципі соціальної політики держави - заможне, здорове і безпечне життя ГРОМАДЯНИНА Білорусі! Окрім мітингування - нічого не вмієте робити! І постає запитання : за які гроші ви туди поїхали? За свої власні? НЕ ВІРЮ (по Станіславському)!!!
Відповісти
один мій друг втік з білорусі жити в лондон. інший - у прагу. ще один марить, аби виїхати хоча б в україну...
Відповісти
А що ж ви за друзями не рванули?:)
Відповісти
я про те, що не так добре живеться у білорусі. вони живуть приблизно так само, як ми. рівень достатку такий же. а от дороги, чистота в містах - це так. до цього нам ще повзти і повзти. а їхня молодь, як і наша, хоче в європу, до кращого життя, до більших можливостей.
Відповісти
Мы самі ўкраінцаў запрасілі. Так што не трэба тут "разглогольствовать" пра чужы манастыр...
Відповісти
що курим?
Відповісти
НА БАНКОВІЙ ПОПРОБУЙТЕ--ТАМ ВЕРТУХАЇ ЯНЕКА ЗНАЮТЬ СВОЮ СПРАВУ
Відповісти
наши молодцы. нужно помогать братьям вырваться из лап диктатуры чеполлино и соответственно московской империи, что выгодно для украины. нужно поддерживать все, что соответсвует интересам нашей страны, а не сопливить про чужой монастырь
Відповісти
То чего ты тут сидишь и строчишь? Давай вперед, за орденами!:)
Відповісти
Батька прав такого бардака как в Украине ему не надо в Украине все началось с заезжих агитаторов
Відповісти
Підніметься і Білорусь...не скоро,але підніметься...бо вона ЖИВЄ!!!))))
Відповісти
В понедельник на сайте ЧЕрвона Волынь будет статья за Беларусь!Я только из Минска,вот там вся правда про Беларусь. Беларусь, глазами белоруса со стороны!!!А это дешёвка ворчливых и не приятных соседей из неофашистской организации. Не учи жить соседей, если не можешь прожить сам! Смешно и глупо и не лепо со стороны украинцев из западной Украины!
Відповісти
чого ж там не залишилися з братом? там ж рай
Відповісти
Молодец Кононович!!!
Відповісти
Конан-варвар, ё...и лучше ещё раз своего брата по голове. Тупее он всё равно не станет, а нам развлечение подаришь :)
Відповісти
Кононовичі самі з тої Білорусі втікли бо такі бухарі і лінтяї там нікому не треба, а тепер сидять тут за гроші мартинюка і інших комуністів та їхніх олігархів-спонсорів займаються дурницями
Відповісти
Мірні. Білорусія - жостко тоталітарна країна з ознаками фашизму в центрі (як не дивно!?) Європи. З усіма ознаками колишнього СРСР зразка 1937-го року (еміграція з політичних мотивів, політичні вязні, зникнення людей з "допомогою" спецслужб, підневільна преса і ще тисячу т.п.) А в плані інтелекту нації стоїть на 3 щаблі нижче Киргизії. Недаремно в сябрів існує життєвий постулат "чарка і шкварка". Краще бути без чарки і шкварки, а мати хоч би якусь демократію. У Білорусії ти в будь-якій якості владу б не критикувала.
Відповісти
Услыхал фразу от Шушкевича и вторишь её как попугай!!!
Відповісти
А толку, що в Україні можна критикувати владу???? Тут критикуй хоч всрися, а на тебе положать. А там весь простий люд за Лукашенка, бо робота є, порядок кругом, після інститутів не ідуть в торгівлю чи парфуми втюхувати! І правильно тих дибилів повязали, Гузярича науки мало було?!
Відповісти
Лучани молодці! Люди,а всіх інших, хто не розуміє заради ЧОГО і КОГО проводяться подібні заходи, мені Вас просто жаль!
Відповісти
Немає їм що вдома робити? Навіщо їхали?!
Відповісти
Просто Гузь отримав грантика від гейропейських гомосоціалістів на участь в акції протеста у Білорусі. Але замість себе відправив задурених дітлахів.
Відповісти
на нари їх.і гуся на шконку.клоуни
Відповісти
За що на нари? За що взагалі цькуєте своїх???
Відповісти
Взяли б лопати і сніг краще чистили, як по "екскурсіях" їздити. Люди б дякую сказали.
Відповісти
Для людей, що не роби - все не так. А як? Не знаємо, головне, що не так!
Відповісти
Тобі ясно сказали, сніг розчищати. Он я старому сусідові, який ледь ходить, розчистов подвір"я, він і вдячний. Оце реальні справи, аніж якесь там махання прапорами в Білорусі.
Відповісти
займись тепер мозгами.канструктівна апазіція- це таке як ти,модне зараз в БССР.хароший з тебе савок сдєлалі.маладчіна.занесеш діджові булку хліба напиши в "камсамольску првавду"
Відповісти
Гузь би зе зробив тільки за умови фото-відеозвіту. Ще б опублікував це на своєму сайті, тематичних групах у соцмережах. Відчуй різницю-бульбозавре!
Відповісти
Останні новини
Під час акції опозиції у Мінську затримали трьох лучан, – НацАльянс
24 березень, 2013, 16:55