У Луцьку збудували «живий ланцюг»

У Луцьку збудували «живий ланцюг»
22 січня більше сотні лучан прийшли у центр міста, аби з нагоди Дня Соборності символічним «живим ланцюгом» з’єднати пам’ятники Лесі Українці та Тарасові Шевченку.

Акція стартувала о 12:00, проте вже за півгодини до її початку, на майдані з жовто-блакитними та червоно-чорними прапорами стояла молодь, збирались старші люди.

Багато присутніх мали стрічки та прапорці з національною символікою, які, до слова, можна було придбати тут же, на майдані. Окрім того, кожному охочому тут могли на обличчі фарбою намалювати тризуб чи жовто-синій орнамент.

Серед людей, які прийшли на акцію, можна було побачити політиків, громадських діячів. За всім, що відбувається, спостерігали правоохоронці.

Люди, які утворили «живий ланцюг» від пам’ятника Лесі Українки до пам’ятника Тараса Шевченка, скандували «Слава Україні – Героям слава», «Слава нації – смерть ворогам». Також на майдані співали колядки.

Після «ланцюга» всі зайшлись на Театральний майдан, де розтягнули жовто-синій стяг, і виконали державний гімн України. Після цього учасники «живого ланцюга» заспівали пісню «Ой у лузі червона калина».

До слова, цього річ у такій акції взяло участь набагато більше людей, ніж у такій же рік тому. Тоді, 22 січня 2011 року навіть не вистачало учасників, аби ланцюг дотягнувся до пам’ятника Шевченку

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже приэмно що в Луцьку шанують українське...я дуже пишаюсь що є жителем цього найпрекраснішого міста на всій землі, і дуже пишаюсь іньшими жителями міста!=)))
Відповісти
А найбільш приємно, що такі акції об'єднують молодь та старше покаління!=))
Відповісти
дуже хотілось аби ці чудові наші старенькі ще дочикались достойної пенсії...

автору фото: ви молодець!
Відповісти