У Луцькій тюрмі буде музей

У Луцькій тюрмі буде музей
Музей жертв тоталітаризму «Луцька Голгофа» розташується в будинку на вулиці Кафедральній, 16.

Поки ж він облаштований у Волинському технікумі Національного університету харчових технологій, - йдеться у відповіді облдержадміністрації на запит депутата облради В'ячеслава Рубльова.

Варто зауважити, що ініціатори створення просили надати приміщення в колишньому монастирі бригіток (на фото), де в 1940-х роках була тюрма.

Однак, ця будівля нині розділена між Луцько-Волинською єпархією Української православної церкви-Київський Патріархат та Державним історико-культурним заповідником, тому обласне управління культури, яке й взялося облаштувати музей вирішило, що тимчасово музей буде в будинку на вулиці Кафедральній, 12.

«На даний час Волинським краєзнавчим музеєм надано методичну допомогу Волинському технікуму Національного університету харчових технологій в створенні музею у приміщенні по вулиці Кафедральна,12, дирекцією технікуму визначено відповідальних працівників, проведено збір матеріалів, спільно з Волинським краєзнавчим музеєм розроблено структуру експозиції.

У відремонтованому (за кошти технікуму) приміщенні, обладнано тимчасову експозицію. В аудиторії проводяться тематичні уроки, в тому числі - на замовлення загальноосвітніх шкіл м. Луцька. Робота по збору експонатів триває», - йдеться у документі.

Водночас владці запевнюють, що ці заходи є проміжними і для створення музею «Луцька Голгофа» облдержадміністрацією розпочата робота з його розміщення у приміщенні колишньої луцької тюрми по вул.Кафедральній,16.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.