У прокуратурі Волині просять підприємців повідомляти про тиск податкової. ВІДЕО

У прокуратурі Волині просять підприємців повідомляти про тиск податкової. ВІДЕО
Усіх підприємців, від яких працівники податкової міліції вимагали хабарі, у прокуратурі Волині просять звернутися до відомства.

Слідчий відділ прокуратури Волинської області розслідує кримінальне провадження за фактом перевищення влади та службових повноважень працівниками відділу податкової міліції Луцької об’єднаної державної податкової інспекції, ‒ повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Встановлено, що впродовж минулого і поточного років працівники податкової міліції скерували чотирьомстам субʼєктам господарювання незаконні вимоги надати копії господарських документів та зʼявитися до органів податкової міліції для дачі пояснень.

Викликавши таким чином у підприємців побоювання щодо проведення податкових перевірок та донарахування фінансових санкцій, податкові міліціонери пропонували їм вирішити ці «проблеми» за хабарі за гроші та у вигляді проплат рахунків за оргтехніку, пальне, поповнення мобільних телефонів тощо.

Наразі задокументували декілька фактів вимагання та одержання у такий спосіб хабарів у субʼєктів господарювання.

Затриманому ж на гарячому за одержанням хабара працівнику ВПМ обрали запобіжний захід, не повʼязаний із позбавленням волі. Тому у слідства є підстави вважати, що підозрюваний чи інші особи, в тому числі його колеги, можуть чинити тиск на субʼєктів господарювання, які уже дали свідчення, а також на тих, з якими органи розслідування ще не працювали.

Зважаючи на це, у прокурату просять усіх постраждалих підприємців, а також інших осіб, яким відомі будь-які обставини вчинення аналогічних злочинів, випадки тиску чи залякування правоохоронцями, звертатися до слідчого відділу прокуратури області та повідомляти про такі факти.

За необхідності органи досудового розслідування будуть вживати заходи забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні.


Варто зазначити, що, згідно з положеннями ст. 369 Кримінального кодексу України, субʼєкти господарювання, які надавали матеріальні вигоди працівникам податкової міліції і не повідомили про це правоохоронні органи до моменту виявлення таких фактів без їхньої добровільної заяви, фактично є субʼєктами злочину і нестимуть кримінальну відповідальність за давання хабара.

Особа ж, яка дала хабар, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо після давання хабара вона добровільно заявила у правоохоронні органи про те, що сталося, до моменту притягнення її до відповідальності.

Телефон для звернення у прокуратуру області – 72-22-22 та 77-60-36.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За однією з версій, самі щось зробіть, до громадськогості звертаються. Вам напиши, показники Ваші покращуй, сам ходи потім по тим судам і в сірка очі позичай.
Відповісти
Коли вже таке звернення зробите відносно працівників прокуратури. Тоді відбою не буде точно.
Відповісти
Останні новини
У прокуратурі Волині просять підприємців повідомляти про тиск податкової. ВІДЕО
25 березень, 2013, 12:53