Михаїл розповів, навіщо у Луцьку дитяча церква

Михаїл розповів, навіщо у Луцьку дитяча церква
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл поділився, навіщо у Луцьку планують звести дитячу церкву.

Про це він розповів у інтерв'ю Тиждень.UA.

Нагадаємо, 3 грудня у місті освятили хрест під будівництво дитячої церкви. Знаходитиметься вона у 40-Ж кварталі на вулиці Конякіна, 25ц (біля ресторації «Вогнем та мечем», навпроти риббази).

За словами владики Михаїла, наразі у Волинській єпархії працюють над проектом створення так званої дитячої церкви.

"У нашому суспільстві є велика проблема самотніх матерів або, наприклад, жінок, що страждають на післяродову депресію. Тож пропонуємо таку модель: мати може зайти до храму помолитися, причастити дитину. Свічниця при такому храмі є водночас і нянею, із нею жінка може залишити дитину й піти у своїх справах на кілька годин. Робимо відеонагляд, і коли мати йде до кав’ярні неподалік, вона може на екрані спостерігати, як там її дитина в церкві. У такий спосіб ми дбаємо не просто про комфорт людей, а про дещо більше — збереження сім’ї, майбутнього нашої нації", - зауважив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Копійка до копійки та буде новий Мерседес
Відповісти
наш Михаїл ще той бузнєсмєн!
Відповісти
людина притягує до себе те, про що думає. Духовна людина - щаслива, Бог допомагає.
Відповісти
Як вірно Бог розсудив, що митрополитом обрали Єпіфанія !
Відповісти
Ну, вже якщо владика глаголить, що церква є для того, щоби мати де залишати дитину йдучи мамі на гульки - то ви мені вибачте !
Відповісти
Правильно! Бо коли забрав землю для дитячого садочка під церкву - то тепер нехай в церкві дітей бавить !
Відповісти
Так є ж дитяча залізниця.Є ж дитяча лікарня. Є ж дитяча міська рада. Є ж дитячі пенсії для дорослих. Питається, а чого не може бути в тому місті дитячої церкви з дитячим попиком! На черзі - дитячий заводик, дитячий кабмін, дитячий бюджет і дитячий розум ! Попрацюйте над дитячими тарифами !!!
Відповісти
Для авторитету церкви було б краще , щоб ті гроші, які потрачені на будівництво було роздано дітям, які є сиротами, в багатодітні сім"ї, малозабезпеченим. Ви чули, щоб наша "така правильна церква" допомогла хоч одному нужденному. Я не чув.Тому церква- то є бізнес.Зараз він приносить прибуток. Але Михаїл повинен думати про майбутнє церкви , а не про сьогоднішній прибуток. З таким підходом через 10-15-20 років мирян залишиться в 10 разів менше.Хоча для сьогоднішніх очільників церкви хіба це важливо?
Відповісти
наш Михаїл крепко думає про СВОЄ МАЙБУТНЄ!
Відповісти
Ну все правильно же.А то бизнес вроди бизнесом,а сервиса никакого.А по правде жесть конечно.21 век,а бородатые бездельники в чёрных платьях и дальше стригут деньжата рассказывая навивным унылые, нелогичные сказки придуманные 2тысячи лет назад. Какая там может быть Европа с таким дремучим населением?
Відповісти