Михаїл зняв свою кандидатуру: деталі таємного голосування на Соборі

Михаїл зняв свою кандидатуру: деталі таємного голосування на Соборі
Доктор філософських наук, професор, релігієзнавець Олександр Саган повідомив, що за результатами таємного голосування Об'єднавчого собору митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній (Думенко) з УПЦ Київського патріархату в другому турі набрав 36 голосів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, - пише видання "Главком".

«Головний підсумок об'єднавчо-установчого собору - він відбувся. Уже через покоління всі інтриги нинішнього Собору стануть історією, а Помісна Православна Церква займе своє гідне місце у родині взаємовизнаних Православних Церков. Трохи статистики», - написав Саган.

Він зазначив, що на Соборі було 200 делегатів із правом голосу.

У першому турі трійка лідерів виглядала так: Михаїл Зінкевич - 38 голосів; Симеон Шостацький - 56 і Епіфаній Думенко - 81 голос.

У другому турі мирянам і священикам не дозволили голосувати. У фіналі митрополит Луцький і Волинський Михаїл Зінкевич зняв свою кандидатуру, а голоси єпископів розподілилися так: за Симеона - 28 голосів, за Епіфанія - 36.

Щодо способу голосування - в обох турах воно було таємним.

Нагадаємо, на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Зазначимо, Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбувався сьогодні в соборі Святої Софії в Києві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ми завжди знали, що митрополит Луцький і Волинський Михаїл патріот України,дякуємо йому за його позицію,дякуємо за те, що Собор відбувся.Україна святкує!!!
Відповісти
Нажив Михаіл собі проблем тим голосуванням
Відповісти