Як мультитул Leatherman може допомогти туристу*

Як мультитул Leatherman може допомогти туристу*
Відправляєтеся на природу? Потрібно взяти з собою все необхідне для комфортного відпочинку. Але місце в рюкзаку і кишенях досить обмежене. Якісні мультитули Leatherman дозволяють вам зберегти багатофункціональність, але при цьому не укладати в рюкзак цілий ящик інструментів. Нижче наведені деякі приклади того, що можна зробити завдяки наявності надійного мультитула.

Приготування м'яса

Смажите м'ясо на сковороді? Щоб привернути його, потрібні спеціальні щипці або вилка. Їх цілком непогано замінюють плоскогубці, якими забезпечено більшість мультитулів. Ними також зручно перевертати ковбаски, хліб, пересувати продукти на сковорідці для кращого розподілу тепла. Проколіть м'ясо ножем, щоб оцінити ступінь його готовності.

Встановлення намету

Якісний мультитул, такий як Leatherman Signal, досить великий і масивний, щоб замінити молоток для вбивання кілочків. Якщо грунт не дуже твердий, цього буде цілком достатньо. Ви також можете використовувати ніж і пилку для виготовлення кілочків з дерева безпосередньо на місці відпочинку.

Відкривання консервів

Банку тушонки або квасолі в томатному соусі не вийде відкрити пальцем (хіба що упаковка забезпечена спеціальним ключем). Навіщо брати з собою консервний ніж, якщо можна обмежитися мультитулом? Більшість з них мають відкривачку. В іншому випадку її замінює ніж. Якщо він виготовлений з міцної сталі, то легко впорається з тонкої жерстю.

Перша допомога

У вас завжди повинна бути аптечка першої допомоги, незалежно від складності походу. За допомогою мультитула можна витягнути скалку або осколок скла, розрізати рукав або штанину для промивання рани і накладення пов'язки.

Удосконалення ременя

Вам занадто вільно в талії? Щоб штани в поході не спадали, доведеться затягти ремінь. Використовуйте для цього шило з багатофункціонального інструменту. Воно також пригодиться для дрібного лагодження рюкзака, взуття, наметів та іншого спорядження.

Вимірювання улову

Багатофункціональні інструменти для кемпінгу часто забезпечені лінійкою. Вона стане в нагоді, щоб виміряти довжину виловленої риби або чогось ще.

Звичайно, це ще далеко не все. Мультитул використовується для подрібнення продуктів харчування, підготовки тріски для розпалювання багаття і багатьох інших справ. Деякі інструменти додатково оснащені компасом, кресалом, ліхтариком, ложкою, виделкою та іншими корисними пристроями. Для туристів, які часто здійснюють вилазки на природу, мультитул може бути незамінною річчю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.