На «Житло для молоді» Волинь недоотримала 180 мільйонів гривень

 На «Житло для молоді» Волинь недоотримала 180 мільйонів гривень
За десять років реалізації програми «Житло для молоді» Волинь мала отримати 194 мільйони гривень.

Однак, до обласного бюджету надійшло лише 15%, - розповів під час засідання промислової комісії обласної ради керівник регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Максимчук.

Зокрема він повідомив, що програма стартувала в 2002 році. Але те, що планувалось зробити, виконали лише на 20% через причини недостатнього фінансування та слабкої нормативної бази.

Тому впродовж 2002-1012 років програмої молодіжного кредитування передбачалось ввести в експлуатацію житла обсягом 164 тисячі квадратних метри.

На виконання заходів програми за весь період планувалось залучити 194 мільйони гривень. Та за 10 років дії програми область отримала лише 15% від прогнозованих обсягів фінансування. Тож, отримати кредит на квартиру вдалось лише 222 сім’ям.

Зі слів Максимчука, програма охоплює три міста: Ковель, Луцьк та Рожище. Однак, можливість забезпечити молоді сім’ї квартирами й надалі під знаком питання. Протягом 10 років дії програми, кількість виданих кредитів щороку зменшувалася.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На «Житло для молоді» Волинь недоотримала 180 мільйонів гривень
26 березень, 2013, 14:29