На Волині торф можуть добувати за гроші з Кіпру

На Волині торф можуть добувати за гроші з Кіпру
Депутати Волинської обласної ради не можуть дійти єдиного рішення щодо дозволу для ТОВ «Зелена енергія B» на вивчення запасів торфу в Любомльському районі

Йдеться про вивчення земельних надр Волині за кошти приватних інвестицій. Підприємство, яке хоче розвідувати волинські землі, зареєстроване у Києві, але його засновниками є фірми із Кіпру, - пише Волинська правда.

А під час засідання екологічної комісії облради депутат Волиньради Сергій Слабенко зауважив, що юридична адреса фірми у Києві чомусь знаходиться на заводі «Маяк», де виробляють кулемети.

Зауважимо, що під час нещодавньої сесії ради у депутатів виникло чимало зауважень до цього проекту рішення, бо приватне підприємство хотіло досліджувати багато родовищ торфу. Тому йому порадили скоротити кількість бажаних родовищ торфу.

Під час засідання комісії йшлося про те, що підприємство «Зелена енергія» воліє отримати для вивчення запасів торфу майже удвічі менше родовищ, проте у певних депутатів виникли зауваження до проекту рішення.

Зокрема, Слабенко вказував на заборони такого дослідження відповідно до законів України, а обранець волинської громади Олександр Пирожик – на природно-заповідну територію поблизу родовищ.

Проте депутат Волиньради Василь Столяр зауважив, що деякі із членів комісії просто не хочуть надати можливість роботи людям «у Богом забутому Любешівському районі». Тим паче, що на дослідження родовищ дали добро сільські та селищні ради. Мовляв, чому не дати людям можливість працювати, якщо усі так багато балакають про те, що вони люблять громаду.

Після тривалого обговорення цього питання депутати взялися голосувати. Більшість підтримала цей проект рішення.

Якщо ж проект рішення підтримають під час сесії Волиньради, то наступні погодження підприємство здобуватиме у Мінекології.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вася прав.
Відповісти
Підтримую слова пана Василя! Коли люди сидять без роботи і не можуть нічого знайти, то це може бути для них якимось шансом
Відповісти
Вася. як завжди прав, тільки хай з районом визначитиься: Любешівський чи Любомльський. У Любешівському заповідної зони нема, про яку говорить Пирожик. є тільки заказник.
Відповісти
У Любешівському районі є Національний природний парк "Стохід - Прип.ять", це важдивіше, ніж просто заказник
Відповісти
Волинський Бику! Твої гроші вкрадені у волинян на Кіпрі усі згоріли, пора тобі до Березовського.
Відповісти
Останні новини
На Волині торф можуть добувати за гроші з Кіпру
26 березень, 2013, 15:49