Лучани здобули 4 «золота» чемпіонату України з джиу-джитсу

Лучани здобули 4 «золота» чемпіонату України з джиу-джитсу
Луцькі спортсмени здобули на чемпіонаті України з джиу-джитсу чотири золоті медалі.

Серед інших здобутків волинської команди - срібна і бронзова медалі, - повідомили у прес-службі Волинської обласної організації Асоціація джиу-джитсу України.

Змагання відбувалия у Кривому Розі 23-24 березня. Під час турніру визначали учасників чемпіонату Європи з джиу-джитсу від України.

Свою майстерність та вміння продемонстрували спортсмени з Київської, Донецької областей, а також Луцька, Києва, Харкова, Кривого Рогу, Одеси, Миколаєва, Івано-Франківська, Білої Церкви, Запоріжжя у віці від 6 до 21 року.

Перші місця в запеклій боротьбі здобули Микола Крат, Червонящий Владислав, Богдан Мочульський, Максим Гераськін. Друге місце зайняв - Чарушин Дмитро, а третє - Ярослава Міщук.

Участь у Чемпіонаті організувала Волинська обласна організація Асоціації джиу-джитсу України. На Волині національну федерацію джиу-джитсу України очолює Ігор Юхименко, який є також тренером луцьких спортсменів.

Довідка

Джиу-джитсу (дзю:дзюцу) – «м’яке мистецтво» або «шлях м’якості», ще, як варіант, мистецтво гнучкості (пластичність свідомості) – загальна назва японських бойових мистецтв, що включали в себе техніки роботи зі зброєю і без неї.

Дзю-дзюцу розвивалося серед самураїв феодальної Японії, як метод боротьби проти озброєного і захищеного супротивника без застосування зброї. Оскільки нанесення ударів противнику в обладунках було неефективним, то найбільш дієвими методами знешкодження супротивника стали больові прийоми і кидки. Схожі техніки були створені на основі принципів використання енергії атакуючого проти нього самого, що є набагато ефективніше прямого протистояння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чемпіони-Красавци!
Відповісти
Вітання і тренеру і спортсменам! По трошки приходить визнання і до нашого спорту)
Відповісти
Останні новини
Лучани здобули 4 «золота» чемпіонату України з джиу-джитсу
27 березень, 2013, 11:13