Міністру розповіли про хабарників у волинській міліції

Міністру розповіли про хабарників у волинській міліції
У підрозділах волинської міліції процвітають корупція і кумівство, а керівництво наживається на простих міліціонерах.

Про це йдеться у відгуку від 20 січня до електронного блогу міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка «В МВС масштабних кадрових «чисток» не буде».

Автори цього відгуку назвалися «співробітниками ОВС Волині». Втім прізвищ і посад не вказали, бо, як стверджують, перелічені «хабарники і корупціонери на теперішній час перебувають на посадах».

Колектив авторів називає прізвища теперішніх і колишніх посадовців волинської міліції, які, на їхню думку, є найбільшими корупціонерами.

Це – колишній начальник УМВС України в області В’ячеслав Ходирєв, колишній начальник управління кадрового забезпечення У МВС Володимир Остапович, заступник начальника УМВС по громадській безпеці Володимир Поліщук, начальник Управління у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Микола Бандура.

При цьому тут наведені приклади протиправної діяльності керівництва міліції Волині.

Так щодо екс-начальника управління В’ячеслава Ходирєва, то, за словами дописувачів, «він після 5 років перебування на пенсії, повернувшись на посаду, вирішив покращити своє матеріальне становище».

«Це ж він очолював таку «професійну» команду зразка Остаповича, вони нехтуючи нормами людської моралі збагачувались за рахунок простих громадян і міліціонерів», – констатують автори відгуку.

Остапович, запевняють дописувачі, брав гроші за влаштування на роботу.

«Хочеш посаду в міліції – плати гроші Остаповичу, хочеш квартиру без черги – давай хабар Остаповичу… У нього, як у злочинних авторитетів своя кличка «єрик», – стверджують вони.

Нагадаємо, 23 січня стало відомо, що Володимир Остапович написав рапорт про звільнення.

Поліщук – кум Остаповича – «під час від’їзду Ходирєва з Волині… зібрав офіцерський склад ДАІ області і поставив їм завдання назбирати велику суму коштів шефові». Аналогічно з дільничних міліціонерів він зібрав по 200 гривень, запевняють дописувачі.

«На заперечення керівника ВДІМ Медведєва О. йому пригрозили звільненням», – йдеться у відгуку до блогу.

За твердженням авторів, керівник паспортної служби Бандура «за час перебування на посаді збудував ресторан, готель, величезний житловий будинок, і все це майно оформив на себе (кого ж боятись?)».

«Статки останнього сягають понад 1 млн. $. Всі ці надбання Бандура здобув при Ходирєву, тому що ділився. Всі транспортні засоби, які завозились в Україну з США і Західної Європи в період з 1996 - 2000 рр. паспортизувались під керівництвом Бандури. В цей період на людей похилого віку, яким було понад 80 років і які виїзджали на постійне місце проживання за кордон, оформлялось 50-70 дорогих іномарок. Перебуваючи у даний час на посаді начальника паспортної служби він працевлаштував до 10 родичів у свою службу, свій службовий автомобіль використовує не в інтересах протидії нелегальної міграції, а в якості вантажного таксі, бо щоденно перевозить з ринку до свого ресторану і готелю продукти. При вартості закордонного паспорта 270 грн. громадяни змушені платити 700- 800 грн. Він ввів у практику окрему плату для громадян за можливість потрапити до нього на особистий прийом», – запевняють дописувачі.

Водночас наприкінці зазначено, що новопризначений керівник волинської міліції Богдан Щур «активно взявся за наведення порядку в справі очищення міліції області від хабарників і корупціонерів серед співробітників ОВС».

«Він особисто веде прийом громадян і нема проблеми попасти до нього, тому що він приймає громадян не лише у встановлені дні і години прийому. Цей керівник запровадив систематичні виступи у засобах масової інформації, цікавиться умовами служби співробітників міліції під час регулярно здійснюваних ним перевірок», – стверджують дописувачі.

Вони просять міністра підтримати нове керівництво у справі наведення порядку.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Класика "Эта роль ругательная, и я прошу ко мне её не применять! Боже, какой домик у нас! То обворовывают, то обзывают… а ещё боремся за почётное звание «дома высокой культуры быта», — это же кошмар, кошмар!"
Відповісти
Таких "професіоналів" особливо як Ходирєв і Остапович давно пора звільняти з органів, а при наявності конкретних фактів хабарництва порушувати к\справи і через СІЗО на міліцейську Чернігівську ВК-91.
Відповісти
Ходирєв - пенсіонер. На Волині він "відзначився" "автоклондайком", лояльністю до злочинності і наповненням своєї кишені. Методів для останнього на його рахунку більше, ніж в Остапа Бендера. Клімчук його дістав зі смітника, бо вважав і продовжує вважати, що область - то його вотчина. Оті куци, ющики, башкаленки, остаповичі, бандури і десятки інших - це смітник, це рудименти сталінізму або ще нижче. Ходирєва прибрали і прислали Щура, і ніхто з Клімкуком не радився. Таким же чином прислали прокурора. А згаданих згребуть в помийну яму.
Відповісти
это только о взятках сказано,а сколько денег простому милиционеру не доплачивают ,сколько снимают начальники простых городских отделов,например Луцкий МВ,этого никто не контролирует.
Відповісти
Нікому не секрет, уже навіть у місті Луцьку, що в приміщенні міського відділу міліції закриті за командою начальника Крохмаля Р.В. туалети.Замість того щоб їх поремонтувати, він їх просто закрив для майже 400 співробітників, в тому числі 60 жінок, які несуть добові чергування
Відповісти
прочитав вашу статю сам служив у міліції можу розповісти про пана Остаповича тільки хороші речі сам отримував звання,йшов на посади, жодної копійки він в мене не вимагав, а ті хто хоче його посаду той і пише всілякі наклепи........хай на пишуть як вони прийшли до влади.....і які вони кришталево чесні..........
Відповісти
Казочки про Остаповича нормальним людям розповідати не потрібно. Сам колишній працівник міліції і знаю, що в нього на лобі написано 3000 доларів США. Знаю, що доказом його корупції є проживання у будинку бандита.

Відповісти
Лише один раз ввечері показало репортаж про перевертня в погонах по Волинському телебаченню. Зранку наступного дня та ж передача була, але вже без Остаповича. Видно дуже бояться журналісти перевертня!!! Дуже рідко можна щось реально важливе почути чи побачити на ВТ, постійно крутять якусь єрунду про спорт чи ЖКГ. Потрібно показувати реальне життя "українці"!!!
Відповісти
Не заздріть. Нехай подавляться. На користь всерівно не піде. Гикатись буде до сьомого коліна.
Відповісти
Михайле, а Ви, випадково, не той самий Остапович? Хвали ж иене, моя губонько, хто ж мене похвалить? Не повезло бідаці Остаповичу: і табличку діленння знав, і виставляти поляни вмів, тільки не повезло... Жадность фраєра погубила. Бога за бороду нікому ще взяти не вдалося.
Відповісти
Я повернусь ось побачите
Відповісти
А не поверне тобі шию, х ю ти намотаний, ше ти не нагріб, навіть дочці на букет після концерту всіма кадрами збирались, ганьба, ганьба
Відповісти
Нещодавно взнав що звільнили Мєдведєва.Шкода!Порядна людина.До кого йти,скаржитись на "підкормлених"д/інспекторів?
Відповісти
Я звертаюсь до пана міністра від імені матерів молодих офіцерів, які тільки почали свою службу, які ще нічого не заробили , а їх вже оббирають. Поясніть будь-ласка, як молодий офіцер, який служить в ВВ УМВС, може купити форму, якщо в нього зарплата 2000грн. Що це за наказ по ВВ про забезпечення себе формою, з яких пір військові самі собі купують форму. Це одне питання, друге питання про кошти, які видають офіцерам в вигляді матеріальної допомоги в розмірі місячного окладу. З цієї суми, а саме 2100грн., молодому лейтенанту потрібно віддати 700грн. командиру. Де це таке написано. Ми - матері цих офіцерів, взнавали, це розповсюджується на всіх молодих лейтенантів, які почали свою службу в нашій державі. Ви що робите, знімаєте керівників за корупцію, а це не корупція. Взагалі совість втратили, вони ще молоді, який даєте приклад, як Ви хочете навчити молодь чесності, кому ж вірити, коли свої командири оббирають своїж офіцерів. В деяких є сімї, діти. Ці офіцери навчалися стаціонарно в Національній Академії ВС, вони вже розчарувалися в справедливості, Ви ламаєте молодь. Припиніть це неподобство. Мало того, що молоді офіцери переробляють місячні години, по 360год. в місяць, за які їм не платять гроші, так ще й гроші здають 33%. А ви старші офіцери шукаєте один в одного якісь недоліки, копаєте один одному яму, це противно, які ж ви ОФІЦЕРИ, як з таких можна брати приклад. Нормальних добросовісних офіцерів поливають брудом, а все непотрібство стає керувати молоддю. Це жах. Просимо розібратися з даним проханням, а саме служба в Внутрішніх Військах. З повагою мами молодих лейтенантів.
Відповісти
Дійсно, це питання піднято вчасно. Я підтримую Вас, в мене теж дитина служить. Так, в системі Внутрішніх віськ на Волині бардак. За рахунок молодих офіцерів роблять в частині ремонт, купують нові меблі та багато всього не правильного. Треба комусь з цим розібратися. Є ж військова прокуратура, куди всі дивляться, що ж це робиться?
Відповісти
Вибачте, але де ви бачите справедливого керівника у Волинській області - Щур, це смішно. Особисто я цікавлюся життям наших молодих офіцерів і жахаюсь, такого ще на Волині не було. В мене складається думка, що пан генерал Щур робить шкоду навмисно нашій області, знімає досвідчених офіцерів, а призначає далеких від справ людей. Мабуть, такими простіше керувати, мається на увазі тупими, некомпитентними. Я людина пенсійного віку, мешканка Луцька, в цьому місті народилася, виростила дітей, внуків, вболіваю за місто, за життя молоді. Шкода, коли старші офіцери ламають молодих, знищують віру в справедливість. Чому пан Щур знімає керівників районних відділів, міського відділу, а чому не бачить чим займається керівник фінансів УВС області пан Хімаков. Скільки генералів пересидів цей пан, ніхто не задумується, скільки грошей не дораховано людям, скільки покладено в свою кишеню. Мабуть, великі гроші йдуть на Київ за останні 15 років. Ось це питання ніхто не піднімає, а чому? Невже все у вас так добре з фінансуванням? Перегляньте питання фінансів в Волинській області.
Відповісти
З мене за місце в Убозі остапович хотів 5000₴
Відповісти
А бекеша з геніровским??
Відповісти
Швидкий супер нач
Відповісти
Ше мало хабарників назвали, бо і міграційну тоже треба взяти на вила, там шоже те ж саме робиться що і в овс
Відповісти
Остап х ло ла ла ла ла ла
Відповісти
Останні новини
Міністру розповіли про хабарників у волинській міліції
23 січень, 2012, 15:17