«Не можна так легко грати долею держави», – волинський нардеп про законопроект Купрія

«Не можна так легко грати долею держави», – волинський нардеп про законопроект Купрія
Наприкінці 2018 року, до парламенту подано проект закону 9442 «Про Звернення Верховної Ради України до Президента України щодо оголошення війни, розриву дипломатичних відносин і припинення транспортного сполучення з Російською Федерацією» авторства позафракційного нардепа Віталія Купрія, який передбачає фактичне оголошення Росії війни.

Про це пише ВАР.

Основні положення проекту зводяться до таких пунктів:

Внесення у Раду подання про оголошення війни РФ;

Розірвати дипломатичні відносини;

Створити Ставку Верховного Головнокомандувача для організації відсічі країні-агресор;

Звертатися до ООН і країн-учасниць міжнародних конвенцій і договорів про стан війни з Російською Федерацією, вимогою застосування міжнародного гуманітарного права для звільнення українських військовополонених, заборони проходження військових кораблів через протоки Босфор і Дарданелли;

Звернутися до Ради нацбезпеки і оборони України, Верховної Ради з вимогою на час війни ввести воєнний стан на окупованих територіях і вздовж лінії бойових дій на відстані до 50 км;

Не допустити порушення конституційних прав людей на території України, де не введено воєнний стан;

Звернутися до РНБО з вимогою ввести персональні санкції проти фізичних та юридичних осіб, що мають походження з країни-агресора, а саме у вигляді: блокування активів – тимчасове обмеження права людини користуватися і розпоряджтися належним їй майном; обмеження торгових операцій; повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень на територію України;

Вжити заходів для забезпечення енергетичної незалежності від країни-агресора, зокрема у вигляді виробництва в Україні пального для атомних електростанцій, від’єднання від російської енергосистеми у сфері електричної енергії тощо;

Вжити заходів для кримінального переслідування колабораціоністів країни-агресора, зокрема Віктора Медведчука та інших агентів російських спецслужб, які становлять загрозу для національної безпеки України.

Народний депутат Ігор Лапін переконаний, що законопроект – це перш за все, піар-хід самого Купрія.

«Вимога оголосити війну Росії точно не буде єдиною подібною ініціативою: 31 грудня почалась офіційна президентська передвиборча кампанія, тоді парламентська, і в результаті до кінця жовтня Україна регулярно матиме подібні ініціативи», – коментує нардеп.

«Тому законопроект Купрія, звісно, лишиться без розгляду. Шкода, що найпевніше цей піар-хід лишиться і без інших наслідків, вже для самого «геніального ініціатора». Бо не можна так легко грати долею держави і 40 мільйонів людей», – вважає Лапін.

Ігор Лапін наголошує на тому, що в період виборчих кампаній потрібно думати не лише про своє політичне майбутнє, а про країну і, насамперед, її майбутнє на кілька десятиліть вперед.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Купрій - це діагноз. Це свідчення того,що в найвищому законодавчому органі держави сидять люди, яким потрібна щоденна допомога кваліфікованих психіатрів. Барна, Ляшко, Купрій і ще десятки. Крім них там сидять люди, які просто марнують в залі повітря і вирішують свої бузнесові проблеми. Таких - більшість. Підійде термін виборів, буде пріла китайська гречка, буде банка-дві синтетичного сгущеного молока, коробка печива і цукерок з червяками, і вони знову займуть свої крісла. Вони вважають що народились під куполом Верховної Ради і що без них небо впаде на землю.
Відповісти
А хто взагалі цей придурок купрій? Я особисто вперше чую.
Відповісти
Підтримую допис пана Петра повністю.
Відповісти
Останні новини
«Не можна так легко грати долею держави», – волинський нардеп про законопроект Купрія
03 січень, 2019, 18:00