Волинським сердечникам пообіцяли 3,4 мільйона гривень

Волинським сердечникам пообіцяли 3,4 мільйона гривень
Цьогоріч програму «Волинькард» заплановано профінансувати на 3,4 мільйона гривень.

Про це під час науково-практичної конференції «Актуальні проблеми діагностики та лікування гострого коронарного синдрому» заявив голова облдержадміністрації Борис Клімчук, - повідомили у прес-службі ОДА.

Так, він повідомив, що трагічні випадки, які відбуваються внаслідок серцево-судинних захворювань та призводять, в кращому випадку, до інвалідності, стаються через відсутність системної роботи.

«Інформаційний вакуум елементарних знань людини про своє здоров’я, страх діагностики і прийняття рішення призводить до фатальних випадків. У всьому світі профілактика сприймається як аксіома. А у нас навіть дільничні, сімейні лікарі-терапевти, які намагаються врятувати життя хворих на місцевому рівні, не скеровують групи ризику на обстеження до кваліфікованих медиків. Сьогодні на Волині ця ситуація регулюється в рамках програми «Волинькард», - зазначив Клімчук.

Голова облдержадміністрації також повідомив, що цьогоріч на програму «Волинькард» заплановано виділити 3,4 мільйони гривень.

Мовляв, під час чергової сесії облради на програму виділять 1,1 мільйона гривень та 2,5 мільйона на придбання апарату штучного кровообігу для обласної клінічної лікарні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинським сердечникам пообіцяли 3,4 мільйона гривень
28 березень, 2013, 09:32