Держава зверхньо ставиться до проблем молочної галузі, - Єремеєв*

Держава зверхньо ставиться до проблем молочної галузі, - Єремеєв*
Замість штампування популістських законів для регулювання ціноутворення на молоко держава повинна забезпечити виконання чинних постанов уряду, вести пільгове кредитування для закупівельників, а також забезпечити, аби під час встановлення закупівельних цін враховувалися інтереси селян, закупівельників та особливості регіону, - вважає народний депутат України Ігор Єрємеєв.

Про це йдеться у матеріалі Ігоря Єремеєва «Державне регулювання цін на молоко: популізм замість рішень?»

Раніше парламент не зміг прийняти Проекту Закону "Про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" щодо регулювання закупівельних цін на молоко" № 0981.

«Болюче питання ціноутворення на молоко перетворилося на «розмінну монету» в передвиборчих іграх вітчизняних політиків обох таборів: і провладному, й опозиційному», - пише Ігор Єремеєв.

Народний депутат зауважує: «Окрім державних законів, є закони економіки. Коли держава починає штучно регулювати ціни, це завжди призводить до одного: або сировина, а відповідно і готова продукція, зникають з ринку, або підприємства зупиняються повністю».

Серед негативних наслідків непродуманої політики держави у молочній галузі Ігор Єремеєв прогнозує стрімке зменшення закупівлі молока, підвищення цін на роздрібну продукцію для споживачів і подальше зменшення кількості корів у селян-одноосібників.

Водночас народний депутат стверджує: проблему вирішити можна, якщо держава зробить кілька конкретних кроків.

Один з них – забезпечить виконання тих поставнов, які уряд уже прийняв щодо виплат бюджетних дотацій за молоко, придбане молочними товаровиробниками у населення. Окрім того, необхідно ввести пільгове кредитування для закупівельників, для чого прийняти відповідний закон.

«Закупівельні ціни мають узгоджуватися з урахуванням інтересів селян, закупівельників, а також з огляду на регіональні особливості, потреби споживчого ринку», - каже народний депутат Ігор Єремеєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За те молоко тільки і мова. Ніхто і ніколи, покищо, добре тих грошей не платив тому селянинові за здавану продукцію. зараз ше хочуть заборонити продавати молодняк, щоб люди тримали ту худобу і потім всім тим олігархам продавали молоко за безцінь. А вони потім те порошкове молоко будуть продавати у якомусь магазині чи супермаркеті не за 0,8 грн/л, а за 8-10 грн/л. то вже краще те молоко вилити свиням, буде сало смачніше і прослоєчка краще. Фірмам-переробникам мабуть не вихідно платити за молоко більш-менш реальні гроші селянинам. Якщо вони піднімуть плату на 0,50 грн, то у магазинам воно аж на 2 грн/л це точно підніметься.
Відповісти
як казав один кіногерой " ты не путай собственнуюю шерсть с государственной")))
Відповісти
Останні новини
Держава зверхньо ставиться до проблем молочної галузі, - Єремеєв*
28 березень, 2013, 11:02