У Гіркополонківській ОТГ зазнала краху спроба перевороту

У Гіркополонківській ОТГ зазнала краху спроба перевороту
Спроба «УКРОПу» і «Батьківщини» прибрати до рук владу у Гіркополонківській ОТГ завершилася провалом.

На позачерговій сесії, що відбулася 8 січня, депутати таки змогли законно обрати секретаря новоутвореної ОТГ, сформувати депутатські комісії та вирішити інші питання, важливі для функціонування громади, в рамках закону, а не так, як цього хотіли партійні шефи «УКРОПу» і «Батьківщини».

Нагадаємо, 3 січня відбулася сесія Гіркополонківської ОТГ, одним із питань якої було обрання секретаря ради. Маючи намір відігратися за фіаско на виборах голови та депутатів ОТГ, «УКРОП» і «Батьківщина» вирішили всіма правдами і неправдами «поставити» свою людину на посаду секретаря. Тож, не підтримавши пропозицію сільського голови Ніни Симонович щодо кандидатури секретаря, депутати створили групу «За розвиток громади» і висунули свою кандидатуру – укропівку Ларису Присяжнюк. Коли ж Ніна Симонович на вимогу частини депутатів ради у відповідності до закону оголосила перерву в роботі сесії до 10 січня й залишила місце її проведення разом з іншими депутатами, то представники «УКРОПу» та «Батьківщини» вирішили самовільно продовжити засідання і приймати певні рішення. Серед них – і обрання секретарем укропівки Присяжнюк. Поки перипетії тривали, процесом із залу намагався керувати депутат Луцькради, батьківщинівець Андрій Козюра, якого неодноразово звинувачували у дерибані землі міста.

Утім, після сесії Ніна Симонович впевнено заявила – не дасть повторити у громаді луцький сценарій, коли після смерті Миколи Романюка «УКРОП» та Батьківщина всупереч закону призначили головуючого на сесії з числа депутатів та проголосили свого секретаря Ігоря Поліщука. Тож після сесії Ніна Симонович звернулася до правоохоронців, а також наклала вето на незаконно прийняті 3 січня рішення. А вже 8 січня Симонович скликала позачергову сесію, аби вирішити ситуацію у правовому полі.

Під час засідання Симонович зачитала депутатам розпорядження, видане нею 4 січня про припинення рішень Гіркополонківської сільради. Йдеться, зокрема, про обрання секретаря ради, про утворення постійних комісій ради, про затвердження їх персонального складу, про реорганізацію сільських рад, що увійшли до ОТГ, про виконання обов’язків старост. За словами Ніни Симонович, у відповідності до закону депутати можуть подолати вето сільського голови і підтвердити попередні рішення, якщо це підтримає 2/3 депутатів від загального складу.

Проте, проголосувавши згодом щодо кожного із скасованих рішень окремо, депутати так і не змогли зібрати більшість голосів і подолати вето щодо жодного із них, тому відповідні питання знову внесли у порядок денний сесії і винесли щодо кожного законні рішення.

Зокрема, секретарем ради обрали депутатку Людмилу Коваль – представницю Аграрної партії. Її під час таємного голосування підтримали 24 людини із 27, які голосували (26 депутатів та голова ради Ніна Симонович).

Які ще рішення прийняли та як усе відбувалося, читайте детальніше у статті "В ОТГ під Луцьком провалилася спроба перевороту".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще не хватало щоб укропи захватили Волинь силою
Відповісти
Укроп - нах*й з Волині! В Швейцарію, до хазяїна!
Відповісти
Палиця - Швейцариця!
Відповісти
Гнати з Волині ще тих свободівців Пирожика з Вітівим які повністю продались дикорослим! Совість взагалі втратили! Ганьба!!!
Відповісти
Ще хай прихватять рейдера Рубльова та неука Вітіва
Відповісти
Я пенсіонер після свят їду в Київ до Тягнибока та Іллєнка Щоб викинули з партіїї Вітіва та Пирожика продажних бо Свободі світить абсолютний нуль на парламетських виборах і це на Волині де народилося УПА Гроші роблять все
Відповісти
Палиця-педалиця!
Відповісти
Бажано козюру посадити за самоуправство і спробу захопити владу. Щоб по чесному було. І буратіно знести нах.
Відповісти
УКРОП - рейдери, як і їх хазяї: Коломойський, Корбан, Палиця етс і діють рейдерськими методами в політиці, як звикли в діяти в бізнесі...
Відповісти
Столяра з Волині Хай шукає бурштин в іншій країні
Відповісти
Козюру слід було б засудити за горезвісну *реконструкцію* буратіно в центрі міста. Разом із його дружком булою.
Відповісти
А що до цього не знали хто такі палиці,столярі,рубльові,козюри,були....шмули і їм подібні.Ви за них голосували.Так не робіть собі зло і думайте головою при вкиданні бюлетеня.Де голова облради? Він що,не вїздний до України?Виходить що так і це жах.Мені,як волинянину, соромно,що адекватні люди вибирають собі зло.Так,пирожики,вітіви і їм подібні повинні відійти у небуття і це їх вибір.
Відповісти
А Булу - розстріляти за той "Егоїст", який руйнує сусідні будинки!
Відповісти
Привіт усім. жодного укропівця там немає. А Ніна втікла
Відповісти
А та Коваль, то є Силка? Це та що вміє дитячі свята робити в себе в під'їзді? Ааааа і ще кажуть що вона проводила світло в себе на участку та поздтрала з людей немалі кошти. Зато їй воно бесплатне вийшло.
Відповісти