У Луцьку презентували технотрилер. ФОТО

У Луцьку презентували технотрилер. ФОТО
Перший український технотрилер «Бот» презентував у Луцьку письменник і мандрівник Макс Кідрук.

Він також розповів про свої подорожі до «екстремальних» країн, ‒ пишуть Волинські новини.

Спілкування з читачами автор розпочав з розповіді про своє життя та мандри, зокрема до Намібії, Мексики та Чилі, ‒ усе ілюструючи слайдами.

Максу Кідруку довелося побувати у майже 30 країнах, більшість з яких «екстремальні» ‒ Ангола, Намібія, острів Пасхи та Перу. Як розповів автор, на перші подорожі він заробляв, працюючи програмістом та друкуючи книжки на тему програмування.

Спочатку автор подорожував Європою, а першою «екзотичною» країною, яку відвідав, стала Мексика. У серпні 2008 він вирушив слідом за своєю мрією за океан, знаючи іспанською лише два вислови (por favor (будь ласка) та cabron (козел).

«Всю країну я пройшов самотужки з наплічником, автостопом та пішки», ‒ розповів письменник.

Один із друзів, почувши розповіді про цю подорож, порадив написати книгу. Таким чином розпочалась літературна діяльність Кідрука. «Мексиканські хроніки» стали першим романом письменника, автобіографічним по суті. Спочатку 6 видавництв відмовились видавати книжку, але за порадою подруги автор відправив рукопис на конкурс «Коронація слова». Твір здобув другу премію, і видавництва почали самі пропонувати свої послуги, ‒ повідомив автор. Наразі роман перевидавали 4 рази.

Кідрук розповів й про свою останню поїздку до Намібії. За його словами, у цій країні можна у буквальному сенсі гуляти поміж слонів, левів, носорогів та гепардів.

Щодо нового роману, насамперед автор пояснив значення слова «бот» – це програма, що наслідує людину. Технотрилер – не наукова фантастика.

«Технотрилер описує не події невизначеного майбутнього, а події, які відбудуться сьогодні ввечері чи завтра зранку, ґрунтуючись на реально існуючих технологіях», ‒ розповів письменник.

«Бот» ‒ роман про техногенну катастрофу, наслідки якої зараз передбачити неможливо. Вона пов’язана з нанотехнологією ‒ наукою, яка займається маніпуляцією матерією на атомному та молекулярному рівні. Автор зізнався, що під час написання книги усвідомлював, що її читатимуть люди зі знаннями з різних сфер. Він пояснив, що не варто лякатися видимої технологічності роману, адже книжка не містить нічого незрозумілого для людини з базовою освітою. Основною темою, навколо якої «крутиться» сюжет роману, є людський мозок.

«Усе, що описано в романі – реальне: міста, аеропорти, гори», ‒ наголосив автор.

Наразі опубліковано багато рецензій на роман, одну з яких написав програміст, який знайшов у романі невідомі йому раніше зразки техніки. Одна з перших читачок роману зробила автору зауваження про те, що у книзі немає жодної героїні, з якою жінка-читач могла б себе асоціювати. Таким чином Кідруку довелося замінити французького психіатра на француженку-психіатра. Книгу автор неодноразово переробляв, доки не довів до ідеального, на його погляд, стану.

Після презентації відвідувачі мали змогу придбати роман «Бот» з автографом автора.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якась фігня
Відповісти
Останні новини
У Луцьку презентували технотрилер. ФОТО
29 березень, 2013, 10:49