На «Волиньвугіллі» немає грошей на ремонт обладнання

 На «Волиньвугіллі» немає грошей на ремонт обладнання
ДП «Волиньвугілля» потерпає від проблем.

У Нововолинську відбулася конференція трудового колективу ДП «Волиньвугілля», ‒ повідомляє ВОДТРК.

Під час зібрання підбили підсумки виконання колективного договору між адміністрацією підприємства і Волинським теркомом профспілки працівників вугільної промисловості за 2012-й.

2012-й для нововолинських шахтарів був дуже важкий: основні проблеми ‒ неналежна державна підтримка і суттєве зменшення обсягів вуглевидобутку, ‒ йдеться в повідомленні.

Із запланованих 508 тисяч тонн на поверхню піднято 392 тисячі. На державному підприємстві не знайшлося коштів на підготовку і введення в експлуатацію нових лав, на ремонт діючого гірничого обладнання.

Про вуглевидобуток і збут твердого палива на конференції говорили чи не найбільше. На шахтних складах накопичилося понад 80 тисяч тонн твердого палива. Нажаль, через мізерну реалізацію продукції у складній фінансовій ситуації опинився транспортний підрозділ «Волиньвугілля» – відокремлене підприємство «Волиньвантажтранс». Тут виникла заборгованість із заробітної плати.

Делегати конференції внесли зміни і доповнення у колективний договір. Дали згоду на передачу на баланс профкому шахти «Бужанська» бази відпочинку «Хвиля» на озері Світязь. Раніше нею опікувався профком шахти №5 Нововолинська, що готується до закриття.

Нагадаємо, нещодавно ДП «Волиньвугілля» отримало нового керівника. Варто зауважити, що це вже друга зміна керівництва держпідприємства протягом року. Так, з квітня 2012 року цю посаду займав Анатолій Заболотній.

Нагадаємо, у січні 2013 року Міненерговугілля визначило 13 вугільних підприємств, які повинні були до 3 березня провести підготовку обʼєктів держвласності, що підлягають приватизації, серед яких і підприємство «Волиньвугілля».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На «Волиньвугіллі» немає грошей на ремонт обладнання
29 березень, 2013, 16:01