У луцьких школах скорочують уроки християнської етики

У луцьких школах скорочують уроки християнської етики
У луцьких школах скорочують уроки християнської етики та моралі, не зважаючи на те, що вже є розроблені міністерські програми з вивчення цього предмету.

Занепокоєння щодо проблеми висловила 22 січня у соціальній мережі Facebook голова Волинської обласної громадської організації «Християнський рух за життя» Антоніна Євтодюк.

Вона зазначила, що починаючи з минулого навчального року, у школах почали скорочувати кількість уроків цього предмету.

Цьогоріч тенденція посилалася, не зважаючи на те, що є затверджені програми і підручники з цього предмету.

«Тут не ставиться за мету клерикалізацію чи оцерковлення дітей, а ознайомлення з засадами християнського вчення. Своєрідне духовне виховання. Ніхто ні до чого не змушує. Викладання ведеться на позаконфесійній основі», - каже Євтодюк.

«Вже є скорочення годин, факультативне вивчення. Є тенденція повільно тихесенько це заборонити. Спочатку викладали годину, тепер – півгодини. Це ж несистемно, як може дитина вивчити щось?», - нарікає голова ГО «Християнський рух за життя».

Директор гімназії №21 Олег Ковальчук підтвердив: дійсно, у зв’язку зі скороченням фінансування навчальних закладів у 2012 році уроки християнської етики і моралі тимчасово відмінили. Керівник гімназії каже, що для учнів молодших класів (1-4) навчання предмету збереглося, а от чи викладатимуть етику для п’ятикласників і вихованців старших класів – залежить лише від фінансування галузі.

Під час сесії міської ради 25 січня підняти питання скорочення уроків, аби обговорити його з депутатами, зголосився депутат Павло Данильчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Религия в 21-ом веке - это мощный инструмент менеджмента у власть имущих!

ОБСКУРАНТИЗМ (от латинского obscurans - затемняющий), крайне враждебное отношение к просвещению и науке; мракобесие.
http://dic.academic.ru/dic.nsf/enc1p/33770
Відповісти
А чому зразу "Християнської етики"? Якщо на те пішло, то потрібно ознайомлювати дітей з усіма світовими релігіями! До того ж якщо там «...не ставиться за мету клерикалізацію чи оцерковлення дітей ..." То потрібно розрширяти кругозір дітей.
Відповісти
Останні новини
У луцьких школах скорочують уроки християнської етики
23 січень, 2012, 17:49