Як вбезпечити інтернет-банкінг за допомогою паролю?*

Як вбезпечити інтернет-банкінг за допомогою паролю?*
Ваш смартфон і програма онлайн-банкінгу надійно захищені паролем? Якщо ні, ризик втрати грошей значно зростає. Якщо пристрій потрапить у чужі руки, простий пароль дозволить увійти в систему та переказати кошти на інший рахунок. Тут ви можете дізнатися більше про особливості реєстрації у системі Приват-24. Вона є типовим прикладом онлайн-банкінгу. Незважаючи на високий рівень захисту, вона також є вразливою до несанкціонованого проникнення. І часто в цьому винен сам користувач.

Створення паролю

Зробіть пароль максимально довгим і складним. Використовуйте для цього комбінацію великих та малих літер, цифр і спеціальних символів. Утримайтеся від введення передбачуваних комбінацій, таких як «qwerty», «1234» чи «abcd». Не використовуйте в якості паролю логін. Чим більше літер та цифр ви додаєте, тим складніше їх відгадати. Але щоб ще більше ускладнити зловмисникам завдання, додавайте спеціальні символи.

Не записуйте особисту інформацію: ім’я та прізвище (своє чи близької людини), кличку домашньої тварини, номер телефону, адресу, дату народження, номер кредитної карти і т.п. Також забудьте про загальновідомі слова, фрази чи абревіатури. Навіть слово, надруковане на улюбленій чашці, може стати підказкою для зловмисника.

Дуже небажано вибирати одні й ті ж паролі для соціальних мереж, електронної пошти та особистого кабінету інтернет-банкінгу.

Застосування паролю

Основні рекомендації:

• Уникайте автоматичного збереження паролів. Вимкніть цю функцію в налаштуваннях програми чи смартфону.
• Відімкніть «автозаповнення» чи подібні функції.
• Не записуйте пароль. Якщо ж не можете запам’ятати комбінацію символів, її потрібно зберігати у важкодоступному для сторонніх осіб місці. Але найкраще просто закарбувати її в пам’яті.
• Не передавайте дані для входу в особистий кабінет будь-кому, в тому числі й особам, що представляються як працівники банку. Не зберігайте інформації в публічних сервісах, таких як соціальні мережі.
• Регулярно змінюйте пароль. Бажано робити це кожні 60-90 днів.
• Якщо акаунт було зламано, не використовуйте повторно старі дані для входу в акаунт.
• Не дозволяйте іншим людям використовувати ваш пароль.

Передаючи цю інформацію стороннім особам, ви берете на себе відповідальність за всі здійснені ним транзакції. В результаті банк може відмовитися повернути втрачені кошти.

Якщо смартфон було втрачено чи загублено, одразу повідомте про це банк для блокування особистого кабінету. Паралельно змініть дані для входу в особистий кабінет.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пароль
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вбезпечити інтернет-банкінг за допомогою паролю?*
29 січень, 2016, 11:03