Має зв'язок з космосом, – лідер «Антитіл» про лучанина, який подав на них в суд

Має зв'язок з космосом, – лідер «Антитіл» про лучанина, який подав на них в суд
Директор гурту зазначив, що під цей "патент" підпадає багато пісень легендарних гуртів - як українських, так й іноземних.

Учасники гурту "Антитіла" Тарас Тополя і Сергій Вусик прокоментували судове засідання за позовом лучанина Сергія Лапковського, який звинувачує музикантів у використанні його патенту на налаштування параметрів музичної композиції, - пише ТСН.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Скандал з судом до «Антитіл»: лучанин хотів запатентувати тональність і в Росії

"Якщо він (Лапковський, - ред.) з'явиться суд, то боротимемося за свої права. А якщо не з'явиться, то, сподіваємося, декілька судових засідань - і все повернеться до нормального русла", - зазначив Тарас Тополя.

Директор гурту Сергій Вусик наголосив, що ситуація склалася абсурдна і ще жоден музикант у світі не стикався з таким.

"Жодного прецеденту не було у світі ще. Це вперше", - зазначив Вусик.

Тополя навів приклад із модою, щоб пояснити абсурдність позову: "Це якби у моді хтось ввів патент на носіння піджаків чоловіками зростом 180 см, бо це гармонізує їх з навколишнім середовищем. Так само і у нас, тобто якщо пісня у тональності ля-мажор і її темп 110, значить ви потрапляєте під дію патенту. І таких патентів він зробив під кожну з 24-х тональностей".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лучанин пояснив, чому подав у суд на гурт «Антитіла»

Вусик зауважив, що у світі існує багато пісень, які підпадають під цей "патент", серед яких є старі пісні українських виконавців - "Другої ріки", "Океану Ельзи", та закордонних - Modern Talking, Abba.

Зазначимо, що Лапковський не з'явився на попереднє судове засідання у справі та не дає коментарів. Але одному журналісту все ж вдалося поговорити з ним, зауважив Тарас Тополя, і його коментар вказує на те, що людина "тримає зв'язок із космосом".

"Він сказав, мовляв, Моцарт ні на чому не розумівся. А ось він винайшов і тепер це запатентував, бо знає якийсь секрет Всесвіту", - переповів Тополя.

Нагадаємо, що перше судове засідання у справі проти гурту "Антитіла" мало відбутися у середу, 23 січня. Однак, ані позивач, ані його представники у Подільському районному суді не з'явилися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А лікуватись цей Лапковський не пробівав ?
Відповісти
Останні новини
Має зв'язок з космосом, – лідер «Антитіл» про лучанина, який подав на них в суд
29 січень, 2019, 13:17