У Ковелі судитимуть «Варту порядку» та Олександра Тиводара

У Ковелі судитимуть «Варту порядку» та Олександра Тиводара
У Ковельському міськрайонному суді відбудеться підготовче судове засідання у справі Олександра Тиводара та «Варти порядку».

Про це пише ВАР.

«Варта порядку» також відома, як «приватна армія», члени, якої займалися залякуванням, стеженням, недопуском журналістів, нападами, побиттями, підпалами ресторанів та автомобілів. Окремо слід згадати, що прес-секретар організації Олександр Волянюк минулого року їздив до Росії на «Форум переможців» у Брянськ.

Справу буде розглядати Ковельський міськрайонний суд у складі колегії із трьох суддів: головуючого судді Лесика В.О., судді Восковської О.А., судді Логвинюк І.М.

Обвинувачені проходять за наступними статтями: ч.4 ст.27 ч.1 ст.125, ч.3 ст.28 ч.2 ст.182, ч.3 ст.27 ч.2 ст.201, ч.1 ст.263, ч.3 ст.27 ч.2 ст.359, ч.3 ст.359 КК України, ч.3 ст.28 ч.2 ст.182,ч.2 ст.201, ч.2 ст.359 КК України, ч.3 ст.28 ч.2 ст.182, ч.3 ст. 359 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, справу спочатку розглядав Луцький міськрайонний суд. Але головою було надіслано подання до Волинського апеляційного суду про направлення обвинувального акту на розгляд іншого місцевого суду в межах області. В поданні голова Луцького міськрайонного суду вказав, що відповідно до п.3 ч.1 ст.34 Кримінального процесуального кодексу України кримінальне провадження слід передати на розгляд іншого суду. Даний обвинувальний акт стосується меж кримінального провадження розслідування факту порушення недоторканості приватного життя щодо особи, яка з 21.12.1992 року до сьогодні працює суддею в Луцькому міськрайонному суді Волинської області. Дане подання було задоволене.

Як повідомлялось раніше, 8 серпня 2017 року, в Луцьку посеред вулиці затримали голову «Варти порядку» Олександра Тиводара. Також обшуки відбулися на офісі громадського формування та в будинку Тиводара, ще кількох членів цієї організації. У прокуратурі пояснили, що оперативні заходи відбуваються в межах справи щодо стеження за людьми, збору інформації та контрабандного переміщення через кордон спецзасобів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
політик - костур здувся?
Відповісти
Щось вже рік нічого не чути про цього пиводара. Пропав, ніби впав за шафу. Куди поділися молодецький пил і хоробрість? Мовчить, ніби його забальзамували...
Відповісти
Він мовчить, а «робота» робиться. В місті й далі відбуваються: шантаж, залякування, підпали... Пора вже з цим закінчувати!!!
Відповісти