Як правильно зберігати кавові зерна?*

Як правильно зберігати кавові зерна?*
Каву (як в зернах, так і мелену) найкраще зберігати в сухому герметичному контейнері. Уникайте потрапляння повітря, вологи, тепла і світла. Цей продукт є доволі чутливим до зовнішніх впливів. Оберігаючи від них зерна, ви маєте змогу зберегти оригінальний смак та запах напою. Магазин чаю, кави та аксесуарів CoffeeOk пропонує широкий вибір аксесуарів для зберігання сипучих продуктів. Тут ви можете придбати високоякісну тару з акрилу, силікону, дерева, скла, сталі. Представлені вироби від компаній з Данії, Франції, Італії та інших країн.

Вибір місця

Хоча комфорт є важливим фактором (мало хто хоче довго шукати банку кави о 6 годині ранку), важливо пам’ятати про свіжість продукту.

Для цього врахуйте наступні поради:

• Найкращий вибір – холодні, темні, сухі місця (наприклад, шафи та комори).
• Через підвищену вологість варто уникати холодильників та морозильників.
• Не лишайте каву надовго біля печі, радіаторів опалення, каміну та інших теплих місць. Потрібно також захищати тару від впливу прямих сонячних променів. Тому одразу забудьте про підвіконня.

Вибір тари

Як тільки оригінальне пакування буде відкритим, кава швидко втрачає свіжість. Тому потрібно швидко пересипати продукт в герметичний контейнер.

Зверніть увагу на ці рекомендації:

• Скляні, керамічні чи металеві (з матеріалів, які не вступають в хімічну реакцію з продуктом) з герметичними закривками ідеально підходять для зберігання кави.
• Прозорий пластиковий чи скляний посуд також можна використовувати, але він повинен мати щільні кришки. Зберігати тару завжди необхідно в темному прохолодному місці.
• Для зберігання на столі контейнер повинен бути непрозорим, щоб захистити вміст від сонячних променів.

Збереження свіжості

В перші кілька днів після обсмажування зерна зберігають максимум смаку і аромату. Потім вони поступово втрачаються. Мелену каву найкраще вживати протягом одного-двох тижнів після обсмажування. Цільні боби – протягом одного місяця.

Кілька порад щодо якомога тривалішого збереження запаху та смаку кави:

Намагайтеся купувати стільки цілих або мелених зерен, щоб їх вистачало на один-два тижні. Не забувайте про правильне зберігання.
Якщо ви бажаєте придбати значну кількість кави, пересипте більшу її частину в герметичний контейнер і лишіть в прохолодному темному місці. Меншу частину продукту зберігайте в іншій тарі для повсякденного використання. Відкривайте більший контейнер лише тоді, коли потрібно наповнити менший. Це мінімізує вплив повітря на цілі чи мелені зерна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.