Розмитнення «євроблях»: на що масово скаржаться водії. ВІДЕО

Розмитнення «євроблях»: на що масово скаржаться водії. ВІДЕО
Майже 5 мільярдів гривень надійшло до бюджету від розмитнення євроблях. Власники авто на іноземній реєстрації намагаються встигнути оформити документи до завершення пільгового періоду.

Та є чимало незадоволених. Водії скаржаться, митниця часто не враховує вартості авто, яка зазначена в документах, а на власний розсуд оцінює машину. Часто різниця сягає кількох тисяч євро. Тож підрахувати, скільки вам обійдеться залізний кінь з-за кордону – фактично неможливо, - пишуть Факти.

Численні калькулятори в інтернеті розраховують платежі за ціною, яка зазначена в договорі купівлі-продажу авто. Натомість митні інспектори проводять власний моніторинг цін та нерідко корегують платежі. Звісно, до підвищення.

Адвокат Віктор готує позов до суду на київську митницю. Згідно з документами його клієнт у Німеччині придбав Skoda 2015 року випуску за 7700 євро. Та митний інспектор назвав свою ціну цього авто – майже 13000. Відповідно власник Skoda замість запланованих двох семисот євро митних платежів має сплатити до бюджету 4300 євро. Адвокат обурюється – митники не взяли до уваги ні експортної декларації, що оформлена в країні ЄС, ні рахунку-фактури, ні висновку незалежного експерта.

На митниці пояснюють, мають повне право переглядати вартість автомобіля. Для цього використовують кілька міжнародних джерел із цінами на авто. Враховують і середню ринкову вартість, і пробіг машини, адже нерідко власники машин занижують.

Нагадаємо, в Україні скасували заборону на продаж авто, які були ввезені в країну за зниженим акцизом.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це правда в мене такаж ситуація з розмитненням авто.митники ігнорують будьякі документи чеки,фактури,судову експертизу автотоварознавця.мною куплене ато пошкоджене за 7000є аті.....нарахували22000є.і тепер приходится подавати позов до суда.це просто викачування грошей з людей вони кажуть проплати і судись по55ст.но тобі дають 3 місяця щоб ти доказав що коригування митної вартості незаконне.но суддя на розгляд справи має 2 місяця потім суд і якщо буде апеляція то в 3 місяця не вкладаєшся і твої гроші в бюджет.
Відповісти