Юні винахідники створюють унікальні прилади для медицини. ВІДЕО

Юні винахідники створюють унікальні прилади для медицини. ВІДЕО
У Нововолинську юні винахідники створюють речі, які могли б стати у пригоді медикам, екологам і навіть комунальникам.

Приміром, 8-класник Арсен Кондрацький винайшов прилад для електропунктури, ‒ йдеться в сюжеті каналу ICTV.

За його допомогою на тілі людини можна знаходити біологічно активні точки, діяти на них струмом і лікувати. За свою роботу Арсен отримав друге місце на всеукраїнському конкурсі винахідників у Києві. Тепер мріє запатентувати ноу-хау.

«Ці біологічно активні точки відповідають за певний орган. І якщо ми будемо діяти на них певним струмом, ми будемо лікувати організм від патологічних та перед патологічних станів», ‒ каже юний винахідник.

«Діти приходять на заняття, вони цікавляться. Не сидять вдома біля компʼютера, а цікавляться своїми руками щось зробити», ‒ каже про гурток викладач-винахідник Валерій Сметана.

Над створенням пристроїв працює команда педагогів. У доробку нововолинських винахідників уже цілий арсенал приладів, які можна застосовувати у різних галузях.

«Практично щороку ми створюємо 3-4 прилади і пишемо під них наукові роботи. Вони мають практичну користь: кожен наш прилад може бути використаний і в медицині, і в комунальній службі, і в інших галузях народного господарства», ‒ розповідає Костянтин Золотухін.

Нещодавно аж три призові місця отримав іонізатор повітря у вигляді кактуса. Учня, який працював над приладом, уже зарахували до Київської політехніки без іспитів. Такий пристрій ‒ енергоощадний і дуже корисний, особливо в приміщеннях, де є компʼютери.

«Біля моніторів завжди виникають такі електрони, які можуть впливати на здоровʼя людини. Тому був придуманий кактус, який забирає ці шкідливі електрони», ‒ пояснює ще один викладач Іван Турецький.

Створених нововолинськими винахідниками пристроїв багато, але поки що всі вони на полиці припадають пилом. Аби їх запатентувати доведеться пройти довгу складну і дорогу процедуру. Тож, поки гуртківці створюють нові прилади і чекають, доки ними хоч хтось зацікавиться.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Детское техническое творчество это конечно отлично. Только не надо рассказывать сказки про изобретения и патенты, это уже совсем другая тема. Фразы "винайшов прилад для електропунктури" или "Біля моніторів завжди виникають такі електрони, які можуть впливати на здоровʼя людини" - выглядят немного смешно.
Відповісти
Останні новини
Юні винахідники створюють унікальні прилади для медицини. ВІДЕО
03 квітень, 2013, 10:39