Волинські «Вертуни» виграли головну нагороду на всеукраїнському фестивалі

Волинські «Вертуни» виграли головну нагороду на всеукраїнському фестивалі
Зразковий аматорський ансамбль танцю «Вертуни» з села Гірка Полонка виграв перше місце у номінації «народна хореографія» та гран-прі Всеукраїнського конкурсу мистецтв «Зимові візерунки».

Про це Інформаційному агентству ВолиньPost розповіла керівник аматорського ансамблю «Вертуни» Вікторія Лопанова.

Всеукраїнський дитячо-молодіжний фестиваль-конкурс мистецтв «Зимові візерунки» проходив 9-11 лютого у гірськолижному курорті «Сонячна долина», що у Чернівецькій області.

Близько 50 колективів змагалися між собою за першість у різних номінаціях, включаючи хореографію, вокальний та інструментальний жанр, декоративно-прикладну творчість.

Цього року 28 пар дітей різних вікових категорій з ансамблю «Вертуни» виграли не тільки перше місце у своїй основній номінації – «народна хореографія», а й гран-прі фестивалю. Загалом виступали у ансамблі, як «старожили», які вже 7 років танцюють у «Вертунах», так і наймолодші члени ансамблю, які тільки рік тому поповнили його лави.



«Діти справилися із завданням, яке я їм поставила. Був хорошим не лише виступ, а й відпочинок. Діти мали можливість бачити чудовий зоопарк на території цього гірськолижного курорту, мали можливість два дні поспіль кататися на сноутюбах та отримувати позитивні емоції. Це дуже здружує колектив», – розповіла керівник ансамблю Вікторія Лопанова.

Додому діти приїхали з медалями, кубком і дипломом за перше місце та дипломом «Гран-прі». Окрім того, отримали грошову винагороду у 1000 євро на поїздку до Болгарії у червні цього року.



До слова, це далеко не перша перемога «Вертунів», вони часто беруть участь у різноманітних конкурсах та займають призові місця. Минулого року діти представляли Волинську область на Всеукраїнському конкурсі хореографії імені Павла Вірського.

«Загалом у нас в колективі біля 100 дітей, трьох вікових груп. Ми мали гран-прі і на фестивалі у Херсонській області, займали призові місця у багатьох інших конкурсах та фестивалях. Тут в області наш колектив також відомий, адже ми беремо участь в усіх обласних та міських заходах», – додала Вікторія Лопанова.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.