Як не зіпсувати відпочинок в Затоці отруєнням?*

Як не зіпсувати відпочинок в Затоці отруєнням?*
У спеку ризик харчового отруєння значно зростає. Вам варто пам’ятати про це, збираючись на відпочинок в Затоку. Сервіс Travello допоможе знайти житло на різний смак і гаманець тут - https://travello.com.ua/zatoka. Відпочинок в Затоці буде приємнішим, якщо ви потурбуєтеся про безпеку шлунку. Далі наведено кілька корисних порад щодо захисту від інфекцій.

Їжа


Базові рекомендації:
• Обережніше з пляжними ласощами. В’ялена риба, варена кукурудза та інша їжа, яку продають біля моря, часто зовсім не розрахована на зберігання в спеку. Вона швидко псується і може привести вас до туалету на тривалий час. Ви також не можете знати, наскільки безпечним є сам продавець. Чи миє він руки? Чи є в нього правильно оформлена санітарна книжка? Краще не ризикувати.
• Купуйте морозиво в надійних магазинах. Бажано це робити у великих торгівельних закладах, де є якісне холодильне обладнання. Якщо холодильник перестане працювати, в спеку морозиво швидко зіпсується.
• Харчуйтеся тим, що пройшло термічну обробку. Їжа повинна бути ще гарячою, коли ви її споживаєте. Висока температура знищує мікроорганізми. Тепло знову стимулює їх розвиток.
• Придивіться, в якому закладі полюбляють харчуватися місцеві жителі. Вони краще за туристів знають, де годують якісно. Чим більше клієнтів, тим швидше завозяться свіжі продукти.
• Стежте за дотриманням гігієни в закладах громадського харчування. Наприклад, шаурму повинні готувати в рукавичках, а не голіруч. Тривожні ознаки не варто ігнорувати.
• Не купуйте на стихійних ринках продукти, які швидко псуються. В першу чергу це стосується м’яса та молока.
• З фруктів на пляжі найбезпечнішими є ті, які можна з’їсти, не торкаючись їстівної частини. Наприклад, це банани.

Вода

Базові рекомендації:
• Купайтеся в морі з закритим ротом. Не наковтайтеся води. В Затоці центральної каналізації немає. Тому відходи часто потрапляють в море. В деяких місцях вода не відповідає санітарним нормам. Дізнавайтеся про чистоту пляжу, перш ніж обирати місце для відпочинку.
• Не пийте воду з-під крану. Причина вказана в попередньому пункті. Воду з-під крану обов’язково кип’ятіть. Якщо є така змога, купуйте воду для пиття в пляшках.
• Бажано утриматися від купання одразу після сильного дощу, коли бруд з вулиць змиває у море.

Пам’ятайте про правила особистої гігієни. Обов’язково мийте руки перед їжею чистою водою. Недостатньо просто сполоснути їх в морі. Не завадить прихопити з собою в дорогу дезінфікуючий засіб. Він допоможе очистити руки, якщо поблизу немає мила і води. Сучасні знезаражуючі гелі добре виконують це завдання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як не зіпсувати відпочинок в Затоці отруєнням?*
11 лютий, 2016, 15:59