Як підвищити врожайність кукурудзи?*

Як підвищити врожайність кукурудзи?*
Хоча погода дуже важлива для великих врожаїв кукурудзи, фермери можуть самостійно покращити результати вирощування цієї культури. Для початку необхідно придбати якісне насіння. Зробити це можна, перейшовши за посиланням https://33stakana.com/sativa і оформивши замовлення. Тепер перейдімо до наступних порад.

Сівозміна

За даними американського видання Delta Farm Press, більше 68% переможців конкурсу з врожайності Національної асоціації виробників кукурудзи використовують сівозміну. Завдяки цьому покращується якість ґрунту, знижується ризик появи бур'янів, розвитку хвороб, комах та шкідників.

Агрономічний факультет Університету Вісконсину підрахував, що вирощування озимої пшениці перед кукурудзою може призвести до підвищення врожайності на 10-25%.

Здоровий ґрунт


Ще одне американське видання, Corn and Soybean Digest, радить регулярно перевіряти pH ґрунту. Також важливо впевнитися, що в ній міститься достатня кількість поживних речовин.

Важливою є і температура ґрунту. Бажано, щоб перед висаджуванням кукурудзи він вже був прогрітий до 10°С на 15 см в глибину. Якщо ж він надто вологий, це шкодитиме корінню рослин. Вповільнюється розвиток кукурудзи, підвищується ризик розвитку хвороб та появи шкідників.

Перевірені сорти

Для посівного матеріалу відбирайте гібриди з хорошою репутацією. Враховуйте характеристики насіння та порівнюйте їх з особливостями поля, кліматичними умовами. Дуже важливі стійкість до хвороб і спротив шкідникам.

Добрива

В регіонах з великою кількістю опадів бажано підживлювати землю азотистими добривами. Починайте їх вносити одразу після початку росту рослин. Перед стадією швидкого росту кількість добрив потрібно збільшити. Головне завдання – компенсувати втрату азоту, коли кукурудза найбільше цього потребує.

Ця культура також добре реагує на фосфор, цинк. Поглинання великої кількості цих речовин на ранній стадії розвитку дає шансів на швидкий ріст.

Контроль за райграсом

Райграс активно конкурує з незрілою кукурудзою та витісняє її. Щоб уникнути цього, потрібно якомога раніше усунути шкідливу рослину з поля. Гербіциди бажано використовувати восени, взимку і навесні.
Бур’яни забирають поживні речовини від корисних культур, через що останні гірше розвиваються.

І не забувайте про регулярну інспекцію полів. Якщо вони невеликі, бажано прогулятися по них пішки, аби вчасно виявити можливі проблеми. Усуньте негативні фактори раніше, ніж вони почнуть шкодити розвитку кукурудзи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.