Сьогодні – п'ята річниця розстрілів на Майдані

Сьогодні – п'ята річниця розстрілів на Майдані
В Україні сьогодні, 18 лютого, вшановують річницю розстрілів на Майдані Незалежності - найтрагічніший етап Революції Гідності.

18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули понад 100 громадян, названих "Небесною сотнею". Вони були розстріляні під час запеклих протестів проти тодішнього президента Віктора Януковича, - пише Корреспондент.

Це протистояння стало завершальним етапом Революції Гідності. Результатом подій стало усунення 22 лютого Верховною Радою від обов'язків президента України Віктора Януковича і призначення дострокових президентських виборів на 25 травня 2014 року.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Революція Гідності: ким стали волинські сотники через 3 роки

Як повідомлялося, в ГПУ відзвітували про розслідування справ Майдану. Більшість із 4700 злочинів, які були скоєні проти активістів Майдану, розкриті. Підозру повідомили 442 особам. Стосовно 279 осіб обвинувальні акти направлено до суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай Бог дарує їм вічну радість!
Відповісти
До абсолютної більшості українців вже дійшло, що так звана "революція гідності" була нічим іншим, як бійкою за владу і відповідно, дерджавне бюджетне корито, між різними групами олігархів. А всі ці так звані "революціонери, патріоти тощо" , так само як і загиблі співробітники міліції і внутрішніх військ виявилися лище безкоштовним гарматним м'ясом. В цей день врешті решт на всіх цих памятних дошках, які у нас тепер на головному майдані у кожному райцентрі (як колись памятники Леніну), повинні зявитися фотографії ВСІХ загиблих на майдані громадян України, в тому числі і співробітників правоохороннгих органів! І всі ми маємо дати собі зарок: "Ніколи більше!!!!" Ніколи більше не йти за виродками, які під приводом боротьби за незалежність, євоінтеграцію, боротьби з корупцією влаштовують подібні криваві бійні виключно з метою здобути владу... Ніколи більше!!!!!
Відповісти