Головним волинським регіоналам пообіцяли медаль і грамоту за Бандеру

Головним волинським регіоналам пообіцяли медаль і грамоту за Бандеру
Волинська обласна рада не підтримала пропозицію про виділення 250 тисяч гривень на зведення пам’ятника Бандері, бо вже виділили 450 тисяч на облаштування площі.

Проект рішення розглядала рада 5 квітня.

Як відомо, рада вже розглядала питання про виділення 250 тисяч гривень для зведення пам’ятника Бандері. Втім не підтримала проект рішення, оскільки вважала, що на ці потреби треба залучити добровільні внески, а не бюджетні гроші.

Тоді ж голова облдержадміністрації Борис Клімчук повідомив, що підпише розпорядження про виділення 250 тисяч гривень з коштів спецфонду для облагородження території навколо майбутнього пам’ятника, біля Палацу урочистих подій.

Втім депутат Сергій Слабенко такого розпорядження про виділення коштів на сайті облдержадміністрації не знайшов. Тому вважав за потрібне знову розглянути проект про виділення грошей.

Натомість перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко повідомив, що 28 лютого 2013 року видане розпорядження, згідно з яким передбачається ремонт площі на проспекті Соборності на суму у 450 тисяч гривень. Каже, рахували «з запасом».

Дійсно, у розпорядженні «Про затвердження переліку об’єктів, фінансування яких у 2013 році буде здійснюватись за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, передбаченої для обласного бюджету, та визначення замовника робіт» такий об’єкт включений.

«Ми з великою повагою відносимося до людей, які вважають Бандеру героєм. Але і з повагою до тих, хто вважає антигероєм», - зазначив Башкаленко.

Депутат Олександр Пирожик все ж закликав підтримати проект Слабенка та повідомив, що нині відкрито ще один рахунок для збору коштів громади на пам’ятник. Окрім цього з його слів інші регіони готові підтримати збір коштів, а акція «набуде всеукраїнського масштабу».

А обранець громади Ігор Гузь запевнив, що «громади Луцька і Волині за свої гроші побудують пам’ятник», а представникам влади за фінансову допомогу з облаштуванні території дадуть грамоти і медалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ха-ха-ха! Слабенько, Пирожик, Гузь... - ай-да працювати і на пам'ятник заробляти!:) Шара не пройде!
Відповісти
всі на прохідну,дамо ударним трудом народу хлєба.всі на "модерн експо"..підтримаєм працею уркраїну
Відповісти
Останні новини
Головним волинським регіоналам пообіцяли медаль і грамоту за Бандеру
05 квітень, 2013, 16:59