З яких металів виготовляють обручки?*

З яких металів виготовляють обручки?*
Є велика кількість матеріалів, з яких ювеліри роблять обручки. Найчастіше молодята обирають золото. Саме такі класичні обручки Jewel Box ви можете придбати просто зараз. Магазин пропонує варіанти зі вставками з дорогоцінного каміння, різними додатковими елементами. Jewel-box дозволяє придбати і класичні, й більш оригінальні сучасні ювелірні вироби. Але золотом асортимент не обмежується.

Білі метали

Срібло, платина і паладій називають білими металами, коли мова йде про ювелірні вироби. Срібло є найбільш поширеним з цих трьох матеріалів, а також найдешевшим. Обручки виготовляють з стерлінгового срібла, яке повинно містити як мінімум 92,5% чистого дорогоцінного металу (925 проба). Решта у більшості випадків – це мідь. Додавати її необхідно, оскільки в чистому вигляді срібло є доволі м’яким і з часом може деформуватися. Сплав менш пластичний.
Платина і паладій – значно дорожчі матеріали. Ювелірні вироби виготовляють зі сплавів чистотою близько 95%. Решта зазвичай – рутеній, іридій або родій. Платинові обручки є найбільш щільними і масивними.

Золото

Як і срібло, чисте золото занадто м’яке для виготовлення прикрас. Сплавляючи його з іншими металами, можна отримати кращі фізичні властивості матеріалу, а також різноманітні відтінки.
Жовте золото зберігає характерний колір чистого металу, але срібло і невелика кількість міді роблять його міцнішим. Рожеве золото також містить мідь і срібло, але в трохи іншому співвідношенні. Біле золото – це сплав з паладієм чи платиною. Такий матеріал доволі схожий на срібло. Ця схожість досягається і завдяки покриттю родієм. Воно надає обручці твердості та блиску.
Найпоширенішим варіантом є золото 585 проби (58,5% чистого металу). Також ювеліри використовують і 750 пробу, але такий матеріал дорожчий.

Інші метали


Титан, цирконій, вольфрам і сталь все частіше використовуються для виготовлення обручок. Головна їхня перевага – значно нижча вартість в порівнянні з платиною, золотом та паладієм. Як і в попередніх випадках, ювелірні вироби виготовляють зі сплавів.
Титанові обручки зазвичай виготовляють з авіаційного титану. Це сплав з невеликою кількістю алюмінію та ванадію. Він має найнижчу щільність серед усіх описаних тут матеріалів. Тому готові вироби відрізняються легкістю.

Вольфрамові обручки виготовляють з карбіду вольфраму, що містить домішки вуглецю. Це один з найтвердіших матеріалів, відомих сьогодні. Також до основного металу додають кобальт, який відповідає за покращення пластичності.

Цирконієва обручка – виріб з оксидом цирконію, який після полірування створює гладку чорну поверхню.

Нержавіюча сталь – це сплав заліза та вуглецю з додаванням хрому для захисту від корозії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.