Теплові насоси «повітря-вода»: користь для оточуючого середовища*

Теплові насоси «повітря-вода»: користь для оточуючого середовища*
Традиційні опалювальні прилади, які працюють на викопному паливі, потребують багато енергії. Тепловые насосы воздух вода обходяться в експлуатації приблизно на 50-60% дешевше, ніж звичайні котли. Простіше кажучи, ККД теплового насоса типу «повітря-вода» становить від 320% до 400% або більше. При цьому навіть конденсаційний котел має ККД всього 92%. Але тепловий насос корисний не тільки для свого власника, а й для навколишнього середовища. Як він може вплинути на природу? Розглянемо основні позитивні особливості його застосування.

Зменшення рівня шумового забруднення


Якщо ви живете в міській або приміській зоні з суворими правилами щодо шуму, використання традиційних насосів може бути складним. Навіть звичайні кондиціонери можуть створювати проблеми в районах із суворими вимогами щодо тиші.

Сучасні насоси здатні забезпечити високу енергоефективність при нагріванні або охолодженні без будь-якого додаткового шуму. Вони також займають набагато менше місця, ніж традиційне обладнання, що полегшує їх установку навіть в маленьких приміщеннях. Їх можна використовувати в мобільних офісах, невеликих житлових будинках.

Зменшення витоків холодоагенту

Всі теплові насоси і кондиціонери містять деяку кількість холодоагенту. Він працює краще, ніж вода, але може вплинути на навколишнє середовище при витоку в атмосферу.
Сучасні насоси набагато краще захищені від таких витоків, ніж старе обладнання. Подібні проблеми також знижують ефективність роботи обладнання, змушуючи його використовувати більше електрики для охолодження або обігріву будинку.

Інші переваги

Ще кілька переваг використання теплового насоса:
• Зниження викидів вуглекислого газу завдяки відмові від викопного палива.
• Відсутність шкоди для озонового шару - при використанні деяких сучасних холодоагентів.
• Додаткове зниження енерговитрат завдяки мінімальному технічному обслуговуванню. Оскільки тепловий насос є досить невибагливим у відході, для його експлуатації потрібно менше запчастин. Це також знижує навантаження на навколишнє середовище.
Вже встановлені теплові насоси скорочують викиди CO2 на десятки мільйонів тонн щорічно. Але поки що це приблизно 0,5% від загального обсягу викидів. Передбачається, що викиди CO2 з будівель можуть бути зменшені на 50% завдяки впровадженню сучасних систем опалення та кондиціонування повітря. Значення матимуть і ціни на викопне паливо. У міру їх підвищення поступово зростає інтерес до економічного обладнання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Теплові насоси «повітря-вода»: користь для оточуючого середовища*
01 березень, 2017, 10:31