Держава забула про колишніх політв'язнів на Волині?

Держава забула про колишніх політв'язнів на Волині?
Сьогодні держава виділяє політичним в’язням по 5 гривень допомоги на рік.

Про це заявив 5 квітня 2013 року під час сесії Волинської облради депутат від ВО «Свобода» Олександр Пирожик, озвучуючи запит до голови Волинської ОДА та обласної ради, - повідомили у прес-службі партії.

«До мене як депутата обласної ради звернулися активісти громадської ветеранської організації «Волинське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих», - мовив обранець громади.

Заявники констатують, що в області налічується понад 1,5 тисячі політичних в’язнів і репресованих та членів їх сімей, які зазнали утисків від тоталітарних режимів і сьогодні потребують допомоги держави.

«5 гривень допомоги на одну людину в рік, яку отримує ця організація, не відповідає реаліям життя, цих коштів не вистачає навіть для забезпечення найелементарнішої статутної діяльності цієї громадської організації», - наголосив Олександр Пирожик.

Також голова фракції ВО «Свобода» у Волинській облраді повідомив, що активісти товариства просять звернути увагу керівників області на розпорядження Кабінету міністрів України від 19 грудня 2012 року № 1052-р, у якому наголошується на необхідності посилення соціального захисту колишніх політичних в’язнів, репресованих та членів їх сімей.

Тим часом, зі слів заявників, «Волинське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих» – єдина такого роду громадська ветеранська організація в Україні, яке не має у своєму розпорядженні ні приміщення, ні хоча би найпростішої оргтехніки.

Заявники просять також допомогти товариству в отриманні посвідчень членам Проводу товариства – для безоплатного проїзду в автомобільному та залізничному транспорті на території області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Пирожик
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Держава забула про колишніх політв'язнів на Волині?
07 квітень, 2013, 10:56