На Волині молодий фельдшер зробив ремонт у сільському ФАПі, аби лікувати людей

На Волині молодий фельдшер зробив ремонт у сільському ФАПі, аби лікувати людей
У селі Вілиця Шацького району 26-річний фельдшер самотужки відремонтував медичний заклад, аби щоденно надавати допомогу селянам.

Професійну освіту Андрій Лучко здобув у Ковельському медичному коледжі, завідувачем ФАПу у Вілиці став у 19 років, також опікується пацієнтами з сусіднього с. Плоске. Про це пише журналістка Мирослава Цюп'ях у газеті «Новий погляд+», - інформує Район.Шацьк.

Молодий фельдшер вже 7-й рік допомагає місцевим мешканцям. До нього на лікування, а інколи й просто за порадою, йдуть і старі, і молоді.

Щодня у ФАП приходять 3-6 людей. Причини звернень різні: артеріальна гіпертензія, бронхіт, пневмонія, ГРВІ, грип.

«Тут хворі отримують невідкладну допомогу. Якщо є потреба, їдуть на обстеження в Шацьку районну лікарню. В екстрених випадках до людей приїжджає автомобіль швидкої допомоги. Були і такі ситуації, коли я змушений був везти хворих у медичний заклад на власному транспорті», – розповідає завідувач.

Зі своєї ініціативи і власноруч молодий фельдшер зробив у приміщенні ФАПу ремонт. Коли закривали стару лікарню в Шацьку, звідти медик привіз двері, лінолеум, вагонку. І сам створив комфортні умови для хворих у чотирьох кімнатах старенького медпункту.

Про свого підлеглого розповіла Алла Курчак, завідувачка Шацької амбулаторії загальної практики сімейної медицини:

«Хоча в обов’язки фельдшера входить медичне обслуговування жителів сіл Вілиця і Плоске, втім, його пацієнтами є люди з усього Прип’ятського старостинського округу. Андрій Вікторович професіонал у своїй справі, відповідальний, ніколи нікому не відмовляє в допомозі. Він може працювати і в вихідні, часто телефонує до мене, запитує поради. До речі, за роки роботи на нього не надійшло жодної скарги, а з боку керівництва не було жодного зауваження щодо роботи».

Фельдшерсько-акушерський пункт – один з небагатьох соціальних об’єктів, який діє в маленькому віддаленому селі. І якщо в інших таких закладах вже задумуються про новітні технології та світові стандарти, то тут хочуть одного – щоб просто працював ФАП, очолюваний молодим професійним медиком. Бо це спокій людей, надія, безпека і впевненість у завтрашньому дні.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині молодий фельдшер зробив ремонт у сільському ФАПі, аби лікувати людей
03 березень, 2019, 12:45