На Волині провалився тендер на утримання доріг

На Волині провалився тендер на утримання доріг
На Волині не змогли провести тендер, за результатами якого визначали підприємства, які займатимуться утриманням доріг.

Про це йдеться в бюлетені №27/1 (770/1)«Вісника державних закупівель».

Так, конкурс оголосили ще 6 лютого. Волинська Служба автомобільних доріг шукала підприємства, які надаватимуть послуги з експлуатаційного утримання дорожніх пристроїв і облаштування автомобільних доріг державного значення та проведення робіт з інженерно-технічного забезпечення шляхів місцевого значення.

Йшлося про послуги, які мали надаватися з квітня по грудень 2013 року, а гроші мали виділити з спецфонду держбюджету.

Однак, тендер не вдалося провести по обох лотах.

Зокрема, у випадку з дорогами державного значення до оцінки конкурсних пропозиції допустили менше ніж двох учасників.

Щодо місцевих шляхів, то на тендер надійшла лише одна пропозиція.

Тож, тендерний комітет скасував конкурс.

Довідка

Утримання доріг — комплекс робіт, в результаті яких підтримується транспортно-експлуатаційний стан дороги, дорожніх споруд, смуги відведення, елементів облаштування дороги, організації та безпеки руху, які відповідають вимогам державних стандартів.

Утримання доріг відповідальний і трудомісткий процес, який вимагає наявності спеціалізованої дорожньої техніки і кваліфікованих робітників. З яких би надстійкіх і міцних сучасних матеріалів не була б виготовлена дорожня поверхня, з часом, під впливом інтенсивного дорожнього руху, негативного впливу погодних умов і безлічі інших різних факторів, вона починає руйнуватися, і втрачає свої колишні технічні якості, внаслідок чого знижується загальна ефективність і безпека дороги.

Утримання автомобільних доріг передбачає підтримання належного технічного стану дороги, елементів облаштування та прилеглої території. Незалежно від призначення і розташування дороги — забезпечення її ефективності та безпеки повністю залежить від її якісного утримання. До поняття «утримання дороги» входить великий спектр найрізноманітніших робіт, спрямованих на обслуговування, ремонт та облаштування автомобільних доріг. Практично будь-які ремонтно-будівельні дорожні роботи, які проводяться після введення дороги в експлуатацію, можна віднести до поняття ремонту та утримання автомобільних доріг.

Інженерне облаштування автомобільних доріг - спеціальні споруди та засоби, призначені для забезпечення безпечних та зручних умов руху (освітлення, технологічного зв'язку, вимірювання вагових і габаритних параметрів транспортних засобів, примусового зниження швидкості руху тощо).

З закону України Про автомобільні дороги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тендер провалился вместе с асфальтом.
Відповісти
Останні новини
На Волині провалився тендер на утримання доріг
08 квітень, 2013, 09:45