Як правильно вибрати запасний блок живлення для ноутбука?*

Як правильно вибрати запасний блок живлення для ноутбука?*
З ноутбуком робота і розваги стають портативними і зручними. Ви можете взяти лептоп куди завгодно. Працюйте вдома на дивані, в кафе, парку, бібліотеці. Один з найважливіших аксесуарів для ноутбука - блок живлення. Без нього пристрій стає марним. Якщо ви втратили адаптер або він вже не працює належним чином, потрібно шукати йому заміну. Це можна зробити на сайті https://zeto.ua. А про особливості вибору читайте далі.

Навіщо потрібен блок живлення?

Всі ноутбуки використовують постійний струм (DC) для роботи. У побутових електромережах використовується змінний струм (AC). Ноутбуки не можуть працювати з таким типом енергії, тому для перетворення струму і потрібен адаптер.

Адаптер являє собою невелику масивну коробку чорного кольору, підключену кабелями до розетки і ноутбука.

Модельний номер ноутбука

Ви можете знайти цей номер на наклейці внизу або збоку ноутбука, на коробці або в керівництві по експлуатації. Якщо виявити цю інформацію не вдається, зверніться до системних властивостей пристрою. В розділі https://zeto.ua/category/213.html ви знайдете великий вибір адаптерів для різних моделей лептопів.

Вимоги до потужності

На додаток до номера моделі ноутбука вам також потрібно дізнатися вимоги до напруги для адаптера. Кожен блок живлення розрахований на роботу з певним діапазоном напруги. Якщо аксесуар не відповідає мережі, до якої він підключений, то це може призвести до пошкодження ноутбука. У підсумку доведеться витрачати гроші на ремонт або навіть повну заміну лептопа. Пошукайте в керівництві користувача відповідну інформацію. Вихідна напруга зазвичай вказується як напруга постійного струму. Сила струму блоку живлення повинна відповідати або перевищувати силу струму, необхідну ноутбуком.

Сумісність пристроїв

Шукайте списки сумісності в описах адаптерів для ноутбуків, які ви розглядаєте. В описі до них повинні бути вказані моделі лептопів, рекомендовані для спільної роботи. Номери моделей ноутбуків часто можуть виглядати однаково, тому переконайтеся, що вони точно збігаються. В описі блоку живлення зазвичай вказується виробник, номер деталі і частковий опис. Якщо ви знайдете адаптер з правильною вихідною напругою, але з неправильним роз'ємом, можна додатково підібрати до нього перехідник.

На ринку представлені аксесуари з різними типами роз'ємів: циліндричними, 3-контактними, 4-контактними, USB і роз'єми Molex. Деякі виробники випускають адаптери з оригінальними роз'ємами, що робить пошук запасних комплектуючих більш складним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як правильно вибрати запасний блок живлення для ноутбука?*
06 березень, 2017, 17:36