Померла Маргарет Тетчер

Померла Маргарет Тетчер
На 88-му році життя зупинилося серце відомої політичної діячки, колишнього премʼєр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер (на фото).

Причиною смерті став серцевий напад, ‒ пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Ще в минулому році Тетчер віддала розпорядження щодо власного похорону. Планування церемонії ведеться давно ‒ з 2007 року, оскільки будь-які заходи, в яких бере участь королева Великобританії, вимагають завчасної детальної підготовки.

Тетчер попросила, щоб доступ до гробу, виставленому у Вестмінстер Холі, був відкритий тільки для її близьких, спеціально запрошених осіб і депутатів парламенту. Серед запрошених ‒ королева Єлизавета II, члени королівської сімʼї, а також найбільші політичні діячі епохи правління Тетчер, в тому числі екс-президент СРСР Михайло Горбачов.

Віддаючи розпорядження щодо прощальної церемонії, Тетчер не забула, що під час її перебування на посаді премʼєра, Великобританія здобула перемогу над Аргентиною в Фолклендському конфлікті 1982 року. Ця військова перемога дає їй право бути похованою з військовими почестями, однак політ військової ескадрильї баронеса також вважає зайвим.

Відспівування пройде в соборі Святого Павла. Згідно з останньою волею Тетчер, оркестр повинен буде грати вибрані твори англійського композитора Едварда Елгара. Поховають Тетчер на кладовищі Королівського госпіталю в Челсі, поряд з чоловіком, який помер в 2003 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вічна пам'ять "великій" жінці!
Відповісти
Багато зла зробила. Навіть в період югославської війни віддала наказ скидати бомби на село, де їй у війну врятували життя, як єврейці. Жінка-зло. Нехай з Богом спочиває. Бог усе прощає.
Відповісти
Нехай з Богом спочиває...
Відповісти