«Західінкомбанк» боргує вкладникам 334 мільйони гривень

«Західінкомбанк» боргує вкладникам 334 мільйони гривень
ПАТ «Західінкомбанк» боргує людям понад 334 мільйони гривень.

Водночас вкладникам з 2009 року повернули 226 мільйонів, - пише Четверта влада.

Уже цього року у Львові та Рівному близько 100 вкладників пікетували відділення «Західінкомбанку». Люди розповідають, що власні гроші не можуть отримати ще з 2009 року.

Повідомлення про банкрутство луцького банку періодично з’являються у коментарях під матеріалами інтернет-видань:

- ЛУЧАНИ УВАГА!!! КБ ЗАХІДІНКОМБАНК вкрав Ваші депозити? Терміново виривайте свої гроші через Луцький районний суд (м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 24) - банк практично банкрот. Не гайте часу, - пишуть читачі.

Портал ЧЕТВЕРТА ВЛАДА звернувся до правління ПАТ «Західінкомбанк» із запитом, аби дізнатися про вжиті заходи та суму заборгованих перед вкладниками коштів.

В офіційній відповіді йдеться, що складну ситуацію, яка склалася навколо банку, продовжують вирішувати «клопіткою повсякденною роботою».

«На сьогоднішній день ПАТ «Західінкомбанк», як і його клієнти та вкладники, стали заручниками ситуації, коли окремі позичальники, отримавши в якості кредитів значні обсяги грошових коштів у докризовий період, наразі не виконують власні зобов’язання з обслуговування та погашення кредитів, чим порушують права та законні інтереси, як самого «Західінкомбанку», так і його вкладників», - йдеться у відповіді на запит.

Також правління банку повідомляє, що фінустанова судиться із недобросовісними вкладниками. В судах різних інстанцій зараз на розгляді перебуває 250 справ стосовно неповернення кредитів на загальну суму у 393 мільйони гривень.

«На жаль, відповідні процеси відбуваються вкрай повільно. Низькі темпи повернення кредитної заборгованості, ухилення від повернення кредитів недобросовісними позичальниками та інші об’єктивні причини не дають банку можливості значно прискорити виконання раніше взятих на себе зобов’язань», - йдеться в документі.

Не оминули у відповіді і повідомлень про свої здобутки та виконану роботу з 2009 до 2013 року:

здійснено повні розрахунки з Національним банком України з повернення коштів кредитів рефінансування та сплати процентів на суму 119,7 мільйона гривень;

сума здійснених розрахунків з місцевими бюджетами склала 9,1 мільйона гривень;

повністю сплачено борг до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у розмірі 6,5 мільйона гривень, а з липня 2012-го відновлено сплату поточних внесків;

вкладникам банку фізичним особам повернуто 233,6 мільйона гривень;

сплачені проценти за депозитами на суму 108,2 мільйона гривень;

клієнтам юридичним особам повернуто 49,1 мільйона гривень.

Досі загальна кількість вкладників-фізичних осіб становить 15 тисяч 750 чоловік. Станом на перше березня цього року в банку знаходиться вкладів разом із нарахованими відсотками на 334,05 мільйона гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай краще перевірять тих осіб кому давали кредити ця фінустанова з метою причетності до керівних осіб цього ж таки банку. Хай знають кому давати кредити!!!!?!
Відповісти
Два Бондаруки з міської ради винні цьому банку міліон доларів кредиту і чотири міліона гривень вже не оплати процентів по кредитам чому банк мовчить
Відповісти
опублікуйте списки хто не повертає кредити хай лучани знають в кого їхні гроші
Відповісти
Чув,що Мартиняк з допомогою бувшого заступника Голови правління банку Вовка Володимира викрали з банку через кредит декілька десятків мільйонів гривень і не збираються їх повертати.Зараз Вовк пробрався в державний банк Укргазбанк на посаду директора філіала.З якою метою-думайте самі.А ці гроші могли би бути повернуті вкладникам.
Відповісти
Кривицький в засновниках, Кирильчук, Іщук.
Відповісти
"ГАРАНТ" кришує цей ОБЩАК. Звертайтесь до ЗМІ.
Відповісти
Останні новини
«Західінкомбанк» боргує вкладникам 334 мільйони гривень
10 квітень, 2013, 17:23
В Одесі цвіте сакура. ФОТО
10 квітень, 2013, 17:00