Переваги використання коркової підлоги у тренажерних залах*

Переваги використання коркової підлоги у тренажерних залах*
Корок має багато переваг в порівнянні з іншими видами підлоги, особливо якщо мова йде про використання тренажерних залів. Цей матеріал може бути вдалим вибором для власників закладів, які шукають зручне, міцне і довговічне покриття. Воно потребує мінімального обслуговування, забезпечує ефективну амортизацію і є простим у монтажі. Нижче наведені лише деякі переваги пробки, які роблять її вдалим варіантом для підлоги в тренажерному залі.

Комфорт і амортизація

Хоча коркові покриття схожі на дерев’яну підлогу, вони мають іншу структуру. Вони добре гнуться і здатні поглинати удари. Це особливо важливо у приміщеннях, де є багато штанг, гантелей та іншого масивного інвентарю.

Спортсмени можуть навіть помітити зменшення больових відчуттів у суглобах після занять на корковій підлозі. Амортизація пробки обумовлена її унікальною будовою. На відміну від інших матеріалів, таких як дерево або вулканізований каучук, які мають щільну структуру, корок майже на половину об’єму складається з повітря. Завдяки цьому матеріал стискається і повертається до початкової форми.

Довговічність і міцність

Можна припустити, що, оскільки пробка настільки гнучка, їй бракує міцності. Однак цей матеріал здатен витримувати вагу тренажерів, стійок для гантелей та інших важких предметів. Корок не псується при активному пішохідному рухові. Для власника закладу це означає економію в довготривалій перспективі.

Звукоізоляція

Структура пробки забезпечує природну ізоляцію в тренажерному залі. «Кишені» з повітрям поглинають вібрацію, притишуючи звуки від кроків, стрибків, падіння важких предметів. Це робить приміщення більш комфортним для усіх присутніх, а також сприяє залученню нових клієнтів.

Гіпоалергенність

Корк дозволяє зробити тренажерний зал більш чистим і здоровим. Завдяки щільній структурі він не затримує алергени, такі як пил, лупу, пилок рослин. Забруднення легко змиваються з поверхні підлоги. Для очищення покриття достатньо пропилососити його і протерти вологою шваброю. Для більш глибокої очистки використовують спеціальні засоби для обробки пробкової підлоги. Деякі покриття можна відполірувати воском для більш естетичного вигляду та кращого захисту від забруднень.

Однією з найбільших переваг пробки є те, що це екологічно чистий ресурс. Власник спортзалу може підкреслити свою турботу про навколишнє середовище і зробити її додатковою рекламною перевагою для залучення клієнтів. Кора коркового дерева поступово відростає після зрізування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переваги використання коркової підлоги у тренажерних залах*
01 квітень, 2017, 17:13