За скільки днів до польоту краще купувати авіаквитки?*

За скільки днів до польоту краще купувати авіаквитки?*
Ви хочете зекономити, купуючи авіабілети? Це можна зробити, якщо знати, коли саме шукати їх. Якщо ви запланували відпочинок, про переліт краще подбати заздалегідь. Загальне правило – чим ближчою є дата вильоту, тим менше шансів на скорочення витрат. Місця на популярних напрямках розкуповують швидше. Тож коли саме слід подбати про бронювання?

Вдалий час

Ось які варіанти є у більшості випадків:
• Від 169 до 319 днів перед рейсом. Ви отримуєте найбільший вибір авіакомпаній та вільних місць. Однак на цьому етапі квитки ще не є найдешевшими. Ціна на них може бути знижена, але не до мінімально можливої.
• Від 122 до 168 днів перед рейсом. Переліт буде трохи дорожчим, ніж в попередньому випадку. У багатьох міжнародних перевізників різниця може складати кілька десятків доларів США. Це доволі суттєво, особливо якщо ви подорожуєте всією сім’єю чи великою компанією.
• Від 21 до 112 днів перед рейсом. Головне вікно бронювання. Тарифи значно знижуються. Саме в цей час досвідчені подорожуючі активно перевіряють сайти авіакомпаній та посередників, щоб відслідковувати змінення цін.

Не найкращий час

А ось коли купувати квитки може бути доволі невигідно:
• 14-20 днів перед польотом. Тарифи починають підвищуватися приблизно за 2-3 тижні перед рейсом. Особливо актуально це для популярних напрямків, де немає дефіциту клієнтів, а також під час курортного сезону.
• 7-13 днів перед польотом. Тут вже починається справжня «гра з вогнем». Вам не лише доведеться заплатити більше грошей. Ще один мінус – обмежена кількість вільних місць. Доведеться вибирати те, що лишилося після більш вправних пасажирів.
• 1-6 днів перед польотом. Найгірший з варіантів. Ви можете заплатити на кілька десятків, або й сотень доларів США більше, ніж в період основного бронювання (21-121 день перед польотом).
Наведену вище інформацію варто сприймати лише як приблизну. Умови відрізняються в залежності від авіаперевізника, країни відльоту та прибуття. Однак у більшості випадків варто потурбуватися про бронювання заздалегідь. Це не лише дозволяє скоротити транспорті витрати, але й вільніше вибирати місця.

Середа зазвичай вважається найвигіднішим днем тижня для придбання квитків. В середині тижня люди мало подорожують, тому стає простіше знайти дешеві авіабілети. Вівторок знаходиться на другому місці. А ось п’ятниця та вихідні вважають несприятливими днями для любителів економії. В цей час люди вирушають на відпочинок та повертаються додому. Літаки повні, а тому авіакомпаніям не потрібно знижувати ціни, щоб зацікавити клієнтів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За скільки днів до польоту краще купувати авіаквитки?*
01 березень, 2017, 18:13