На Волині дві парафії не можуть поділити територію біля храму. ВІДЕО

На Волині дві парафії не можуть поділити територію біля храму. ВІДЕО
У селі Мирне, що у Горохівському районі, люди не можуть поділити територію біля храму.

Після отримання Томосу про автокефалію, більшість громади прийняла рішення перейти в Православну Церкву України і перереєструвати Свято-Михайлівську церкву. Адже раніше храм належав до УПЦ Московського патріархату. Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Зміну конфесії підтримали не всі прихожани, частина залишилась у минулій парафії. Як і настоятель храму Василь Гірник. Тож вони почали приходити на богослужіння у будівлю, що колись була церквою і розміщена на території храму. До слова, її визнали аварійною.

Люди впевнені – на території храму не повинно бути інших конфесій. Тому будівлю опечатали. Отця Василя на місці не було.

Прихожани, які підтримують священика Василя, розповідають – у цьому приміщенні був безлад. Вони там поприбирали, повісили ікони. Перша служба у старій будівлі відбулась десятого березня. Тепер кажуть, що проситимуть нове приміщення для богослужінь.

Свято-Михайлівській церкві призначили нового настоятеля. Ним став отець Євген Рудь. Також він служить у селі Сокиричі, Ківерцівського району. Суперечка між прихожанами храму поки так і не вирішена. Стару будівлю опломбували.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
13 агентів фсб, хочуть штаб, а їм не дають, то вони обурюються, промиті зомбі, електорат вазеліна
Відповісти
РЕЙДЕРНУЛИ ХРАМ У ПРАВОСЛАВНИХ ТАКІ ЯКІ НЕ ЗНАЮТЬ ЖОДНОЇ МОЛИТВИ І НІКОЛИ НЕ ХОДИЛИ В ЦЕРКВУ."ГИДЕЛИКИ" ЧАСТІШЕ ВІДВІДУВАЛИ НІЖ У ХРАМ ПІДТРИМУВАЛИ.БОГ ВАМ УСІМ СУДДЯ... СПАСИ ВАС ГОСПОДИ!
Відповісти
рейдернули москалі крим і донбас, а українська церква церква повернулась у материнське лоно України.
їдь молитись до кіріла, рпцешне зомбі
Відповісти