Особливості освітлення ресторану: поради для менеджерів*

Особливості освітлення ресторану: поради для менеджерів*
Ваш ресторан може мати все: смачну їжу, дивовижний сервіс і ретельно оформлені столи з комфортними диванами і кріслами. Але все це може виявитися даремним без якісного освітлення. Воно є ключем до створення будь-якої атмосфери та настрою. На яких питаннях повинні в першу чергу зосередитися менеджери?

Врахування часу доби

Деякі ресторани відкриваються лише ввечері та працюють протягом кількох годин. Інші заклади приймають гостей зранку до ночі. Важливо, щоб освітлення враховувало час доби. Наприклад, вранці рекомендується більш яскраве, а ввечері – приглушене інтимне освітлення. Усі необхідні для цього прилади та комплектуючі ви можете придбати в магазині Сіті Лайт. Снідаючи, люди полюбляють читати газети. Під час обіду помірне освітлення пришвидшує потік клієнтів. Вечеряючи, відвідувачі бажають перебувати в спокійній розслаблюючій атмосфері.

Єдина тематика

Поєднання різного освітлення може бути цікавим. Але якщо стилів занадто багато, це збиває клієнтів з пантелику. Бажано використовувати максимум 3-4 стилі. Це демонструє послідовність у створенні дизайну, а також вбезпечує персонал. Різне освітлення може дезорієнтувати працівників.

Поєднання світла та їжі

Головна причина відвідування ресторану – це їжа. Хороша передача кольору дозволяє зробити страву більш привабливою. Якщо ж освітлення підібрано неправильно, навіть майстерно приготована їжа виглядатиме неапетитно.

Надто яскраве освітлення є небажаним, оскільки воно може погіршити візуальне враження від їжі та напоїв.

Інтереси персоналу

Освітлення повинно бути комфортним не лише для відвідувачів, а й для працівників закладу. Якщо певна частина приміщення перебуває в темряві, людина може послизнутися чи перечепитися за щось. Зручне взуття з неслизькою підошвою також є важливим.

Специфіка різних ділянок


Освітлення не повинне бути однаковим в усьому ресторані. Над столами і баром бажано зробити його більш яскравим, щоб клієнти могти читати меню. Але надмірна яскравість ламп робить перебування в закладі некомфортним.

Дуже важливим є яскраве освітлення на кухні. Це необхідно, щоб кухарі та інші працівники перебували в безпеці.

В зоні з диванами можна зробити приглушене освітлення, яке дозволяє розслабитися і бути менш помітними для інших людей.

При штучному освітленні вікна краще лишати відкритими. Тоді заклад виглядає більш гостинним. У потенційних клієнтів з’являється бажання зайти всередину і відпочити. Закриті вікна роблять ресторан менш привабливим, особливо взимку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості освітлення ресторану: поради для менеджерів*
05 березень, 2017, 11:15