Як обрати меблі на кухню правильно: головні правила*

Як обрати меблі на кухню правильно: головні правила*
Сьогодні можна зустріти велетенську кількість пропозицій умеблювання кухонь від різних виробників. Можна обрати недорогого вітчизняного виробника, що працює в масовому виробництві і вирізнити інтер’єр лише елементами декору та аксесуарами, а можна замовити через офіційні сайти дорогі французькі, німецькі чи італійські меблі майже індивідуального виконання. Але у будь-якому випадку і за наявності будь-якого бюджету основним буде питання коректних розрахунків та правильного вибору. Розглянемо ключові правила вибору меблів для кухні.

Правило 1. Призначення меблів

Кожна сімя має власні звички та вподобання. Перш ніж замовляти гарнітур, потрібно зрозуміти для чого саме буде використовуватись кожен його елемент на кухні, адже працювати повинно бути зручно і комфортно. Це правило буде важливим тим, хто самостійно готує щодня, тому нехтувати ним не можна ні в якому разі.

Правило 2. Вибір кольорової гами

Це лише на перший погляд видається простою задачею, насправді ж, обрати правильний колір буває дуже складно. Якщо у вас є сумніви, краще звернутись за порадами до професійного дизайнера. Колір меблів матиме вагу у комплексі всього дизайну кімнати, включно з кахлем, підлоговим покриттям, стелею, аксесуарами та прикрасами.

Правило 3. Визначитись із стилістикою

Навіть якщо ви точно знаєте у якому стилі хотілось би мати кухню, все ж таки потрібно керуватись не лише власними смаками. Враховувати необхідно і особливості приміщення, і смаки інших членів родини. Інколи вичурні, з дорогим оздобленням меблі для кухні дивно виглядають у невеликих приміщеннях наших квартир, і мабуть, доцільніше було б обирати дещо лаконічнішу стилістику виконання. Поширеними є стилі модерн, хай-тек, кантрі, мінімалістичні дизайни.

Правило 4. Вивчення матеріалу виготовлення меблів

Найпоширеніший варіант – якісна дерево плита для корпусу та фасадів кухонних шафок. Такий варіант не є дорогим та відповідає можливостям середнього гаманця. Менш поширеним, але добротнішим та екологічнішим матеріалом для виготовлення кухні виступає натуральна деревина.

Правило 5. Правильні заміри


Сьогодні майстри виконують збірні гарнітури, котрі складаються з окремих елементів. Так, провівши якісні заміри, можна з великого вибору шафок та полиць, виконаних у єдиному дизайні, скласти свою унікальну кухню. Головне – правильно провести заміри. При цьому потрібно зважити на всі відстані, особливо, якщо кухонна техніка у квартирі є стаціонарною та не може бути переміщена.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: меблі, кухня
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.